Ένταση επικράτησε και αυτή την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν 
αποκλείσει το κτίριο και διαδηλωτές που αντιδρούν στη διεξαγωγή των πλειστηριασμών. Οι διαδηλωτές, ανάμεσά τους και μέλη της Λαϊκής Ενότητας, προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο, αλλά βρήκαν μπροστά τους τις αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να τους αποτρέψουν κάνοντας χρήση χημικών.
Εν τω μεταξύ, στο σημείο έφτασαν πριν από λίγη ώρα και περίπου 40 μέλη του ΠΑΜΕ.
gjiofdh10
Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.
Με την ίδια τροπολογία τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ' ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση), όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας η διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.
gjiofdh8
Σε γραπτή δήλωσή του, ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκφράζει την αντίθεσή του στην τροπολογία της κυβέρνησης για όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς.
«Η κυβερνητική χούντα των πλειστηριασμών, των Τσίπρα-Κοντονή-Τσακαλώτου και τραπεζιτών, δείχνει το αδίστακτο πρόσωπό της. Με τροπολογία που κατέθεσε μετατρέπει τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών σε ιδιώνυμο αδίκημα, με στόχο να φυλακίσει τους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών», τονίζει, σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Λαφαζάνης.
«Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για να εξυπηρετήσει τους τραπεζίτες γυρίζει την Ελλάδα σε σκοτεινούς χρόνους πολιτικών διώξεων και φυλακίσεων. Αυτή η κυβέρνηση θα ανατραπεί γρήγορα και μαζί όλο το βρώμικο ξεπουλημένο μνημονιακό πολιτικό μπλοκ» καταλήγει ο γραμματέας της ΛΑΕ.
gjiofdh1
gjiofdh2
gjiofdh3
gjiofdh4
gjiofdh5
gjiofdh6
gjiofdh7
gjiofdh9
gjiofdh11
Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος
newsbeast.gr
 
Top