Ο άλλοτε ''μύθος'' της Αυστραλίας και τώρα ξεπεσμένος έπαιξε ξύλο με έναν άλλο κρατούμενο του για ενα τηλεφώνημα.

Τις συνέπειες της πράξης του και τις δυσκολίες διαβίωσης στη φυλακή, όπου εκτίει ποινή για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2013, βιώνει ο Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος σε φιλονικία που είχε με έναν άλλο κρατούμενο για τη χρήση ενός τηλεφώνου στη φυλακή, αντάλλαξε χτυπήματα και έχει υποστεί μώλωπες.

Οι συγκρατούμενοί του θυμούνται ότι υπήρξε ένα τηλεφώνημα μακράς διάρκειας που έκανε και οδήγησε σε έναν καυγά, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ. «Ο Όσκαρ υπέστη μώλωπες, ήταν τόσο μικροί που δεν χρειαζόταν καμία μορφή θεραπείας», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας των φυλακών, προσθέτοντας ότι οι αρχές διερευνούν το περιστατικό της περασμένης Τετάρτης.

Ο Πιστόριους εκτίει φυλάκιση 13 ετών και πέντε μηνών, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής υπερδιπλασίασε τον περασμένο μήνα την ποινή του για τη δολοφονία της φίλης του.
Στην αθλητική του καριέρα κέρδισε έξι χρυσά μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Blade Runner» για τη χρήση προσθετικών άκρων κατασκευασμένων από ίνες άνθρακα.   
 
Top