Η Σάλμα Χάγιεκ προστέθηκε στις γυναίκες που κατηγορούν τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για...
παρενόχληση, αποκαλύπτοντας ότι απειλούσε να την σκοτώσει αν 

δεν ενέδιδε στις απαιτήσεις του.

Σε άρθρο στους New York Times, η ηθοποιός γράφει ότι επί χρόνια έλεγε «όχι» στις απαιτήσεις του παραγωγού του Χόλιγουντ για σεξουαλικές συνευρέσεις.

«Οχι στο να ανοίξω την πόρτα μου οποιαδήποτε ώρα της νύχτα, στο ένα ξενοδοχείο μετά το άλλο, όπου εμφανιζόταν αιφνιδιαστικά. Μεταξύ άλλων κάπου που έκανα ταινία στην οποία δεν εμπλεκόταν. Οχι στο να κάνω ντους μαζί του. Οχι στο να με βλέπει να κάνω ντους. Οχι στο να τον αφήσω να μου κάνει μασάζ. Οχι στο να αφήσω έναν γυμνό φίλο του να μου κάνει μασάζ. Οχι στο να τον αφήσω να μου κάνει στοματικό σεξ. Οχι στο να γδυθώ μαζί με άλλη γυναίκα», γράφει η Χάγιεκ.


Σε κάθε άρνησή της ήταν αντιμέτωπη με την «μακιαβελική οργή του Χάρβεϊ», γράφει. Και παρότι συχνά προσπαθούσε να την καλοπιάσει για να περάσει το δικό του, συχνά την απειλούσε. Κάποια φορά, ισχυρίζεται η Χάγιεκ, σε μία οργισμένη επίθεση, της είπε: «Θα σε σκοτώσω, μην νομίζεις ότι δεν μπορώ».

Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στην ταινία «Φρίντα». Όταν αρνήθηκε να κοιμηθεί μαζί του, εκείνος προσπάθησε να την «πετάξει» από την ταινίαΌταν τελικά εκείνη συμφώνησε με τις απαιτήσεις του σε ό,τι αφορούσε το σενάριο και το μπάτζετ, εκείνος της επέτρεψε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία.

Ομως, τα γυρίσματα δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Κάποια στιγμή της έδωσε μία επιλογή: «Θα μου επέτρεπε να τελειώσω την ταινία αν συμφωνούσα να κάνω μία σκηνή σεξ με άλλη γυναίκα. Και απαιτούσε πλήρη γύμνια. Συνεχώς απαιτούσε περισσότερο σεξ», γράφει η Χάγιεκ.

Συμφώνησε, για να σωθεί η παραγωγή. «Έφτασα στα γυρίσματα εκείνη την ημέρα για να κάνω τη σκηνή που πίστευα ότι θα έσωζε την ταινία. Για πρώτη και τελευταία φορά στην καριέρα μου, έπαθα νευρικό κλονισμό. Αρχισα να τρέμω ανεξέλεγκτα, είχα λαχανιάσει και άρχισα να κλαίω ασταμάτητα», περιγράφει. Ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της ταινίας όμως, ο Γουάινσταϊν την τρομοκρατούσε.
Πηγή
 
Top