Όπως κάθε χρόνιο, έτσι και φέτος, η Lloyd's έδωσε στη δημοσιότητα την λίστα με τους 100 ανθρώπους με τη 
μεγαλύτερη επιρροή στο χώρο της ναυτιλίας.
Από την εν λόγω λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Έλληνες εφοπλιστές, το ονόματα των οποίων φιγουράρουν σε υψηλές θέσεις, όπως άλλωστε συνηθίζεται.

Το πρώτο ελληνικό όνομα που συναντάμε στη λίστα της Lloyd's είναι εκείνο του Γιάννη Αγγελικούση (Angelicoussis Shipping Group), τον οποίο βρίσκουμε στην 8η θέση, λίγο πιο πάνω από τον Γιώργο Προκοπίου (Dynacom/Dynagas), ο οποίος καταλαμβάνει την 15η θέση. Στην 26η θέση της λίστας συναντάμε την Αγγελική Φράγκου (Navios), στην 27η θέση τον Γιώργο Οικονόμου (TMS/DryShips), και στην 28η θέση τον Πήτερ Λιβανό (GasLog/DryLog).
Την 38η θέση καταλαμβάνει ο Πέτρος Παππάς (Star Bulk), και στην 46η τον Νικόλα Τσάκο (TEN, Intertanko). Στην 56η θέση βρίσκουμε τον Κωστή Κωνσταντακόπουλο (Costamare), ακολουθούμενο από τον Θεόδωρο Βενιάμη (Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών) ο οποίος καταλαμβάνει την 57η θέση.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης (Capital Group) βρίσκεται στην 66η θέση της λίστας, ο Πήτερ Γεωργιόπουλος (Gener8 Maritime) στην 69η, ο Γιάννης Πλατσιδάκης στην 83η (Intercargo,) και ο Πάνος Λασκαρίδης (Laskaridis Group) στην 95η θέση.   πηγή
 
Top