Μέσα σε έναν, μόλις, χρόνο έκανε τεράστιο «άλμα» και, πλέον, είναι ο πιο πλούσιος Έλληνας στον κόσμο...

To Forbes που παρουσίασε για ακόμη μία χρόνια τον Φεβρουάριο του 2017 τη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου είχε εκπλήξεις. Η Ελλάδα, έκανε αισθητή την παρουσία της, αφού μέσα σε αυτούς, φιγουράρουν και αρκετοί Έλληνες!

Η εν λόγω λίστα κρύβει μια μεγάλη έκπληξη, καθώς ο περσινός πλουσιότερος Έλληνας, βρίσκεται πλέον στην 10η θέση, με την περιουσία του να έχει μειωθεί κατά πολλά δισεκατομμύρια.


Ποιοι είναι οι 5 δισεκατομμυριούχοι ελληνικής καταγωγής και σε ποια θέση βρίσκονται;

Ντιν Μητρόπουλος
Ελληνική θέση: 5
Θέση Forbes: 722
Περιουσία: 2,4 δισ. δολάριαΟ Ντιν Μητρόπουλος είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας «Pabst Brewing», με πάνω από 24 μάρκες μπύρας και ποτών να φέρουν την υπογραφή του.

Φίλιππος Νιάρχος
Ελληνική θέση: 4
Θέση Forbes: 688
Περιουσία: 2,5 δισ. δολάριαΕπιχειρηματικό μυαλό ο Φίλιππος Νιάρχος. Δηλώνει φνατικός συλλέκτης πανάκριβων έργων τέχνης, με τα κομμάτια που έχει στη συλλογή του να ξεπερνούν σε αξία το 1 δισ. δολάρια.

Τζον Πολ Ντετζόρια
Ελληνική θέση: 3
Θέση Forbes: 595
Περιουσία: 2,9 δισ. δολάριαΕίναι ιδιοκτήτης της εταιρείας «John Paul Mitchell Systems», που λανσάρει εξαίρετης ποιοτητας προϊόντα για τα μαλλιά. Οι γυναίκες έχουν ακόμα έναν λόγο να τον λατρεύουν.

Τζον Κατσιματίδης
Ελληνική θέση: 2
Θέση Forbes: 477
Περιουσία: 3,4 δισ. δολάριαΟ όμιλος επιχειρήσεων που «έχτισε» του έχει εξασφαλίσει πολλά εκατομμύρια δολάρια. Σε αυτόν υπάγονται επιχειρήσεις – κολοσσοί, μεταξύ των οποίων η μεγαλύτερη αλυσίδα supermarket τροφίμων της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα, 400 βενζινάδικα αλλά και διάφορες εταιρείες Real Estate.

Τζιμ Ντέιβις
Ελληνική θέση: 1
Θέση Forbes: 286
Περιουσία: 4,9 δισ. δολάριαΜέσα σε ένα χρόνο κατέφερε να «σκαρφαλώσει» 200 θέσεις στη λίστα του Forbes. Η εταιρεία αθλητικών υποδημάτων «New Balance» κέρδισε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και τον... εκτόξευσε στην πρώτη θέση της λίστας με τους πιο πλούσιους Έλληνες του κόσμου.

Κι ενώ ο Τζιμ Ντέιβις κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, κάποιος άλλος, που μέχρι πέρυσι βρισκόταν στην πρώτη θέση της εν λόγω λίστας, φέτος είδε τα δισεκατομμύριά του να λιγοστεύουν επικίνδυνα.... Ποιος είναι αυτός; Ο Φιλάρετος Καλτσίδης!

Φιλάρετος Καλτσίδης
Ελληνική θέση: 10
Θέση Forbes: 1.198
Περιουσία: 1,5 δισ. δολάριαΜέσα σε έναν μόλις χρόνο τα 4,4 δισ. δολάρια που είχε στην κατοχή του ο γνωστός τσιμεντοβιομήχανος, έπεσαν στα 1,4, με τον ίδιο να βρίσκεται πλέον 9 θέσεις χαμηλότερα στη λίστα των πιο πλούσιων Ελλήνων.
Πηγή
 
Top