Η βραβευμένη φωτογράφος και δημιουργός ταινιών Lauren Greenfield φωτογράφιζε και έκανε συνεντεύξεις πλουσίων από τις αρχές της δεκαετίας 
του 1990
Εκείνη την εποχή, δεν συνειδητοποίησε ότι φωτογράφιζε την αρχή μιας «περιόδου μανιώδους υλισμού και εμμονής με τον πλούτο», τονίζει η οικονομολόγος και κοινωνιολόγος Juliet Schor στην εισαγωγή του «Generation Wealth», του πιο πρόσφατου βιβλίου της Greenfield. 

«Αυτό που έμαθα είναι ότι το κυνήγι του πλούτου είναι ατελείωτο και τελικά δεν ικανοποιεί. Όπως λέει και ο πρώην trader της Wall Street, Sam Polk, είναι ένας εθισμός όπως οποιοσδήποτε άλλος και όσα περισσότερα έχετε, τόσα περισσότερα θέλετε και νομίζετε ότι χρειάζεστε», αναφέρει στο εισαγωγικό της σημείωμα η Greenfield.

Ακολουθεί κάποιο χαρακτηριστικό υλικό από το βιβλίο της όπως παρουσιάζεται από το businessinsiderΟ Limo Bob ή βασιλιάς των Limo, φορά τριάντα τρία κιλά χρυσού και ένα γούνινο παλτό που του έδωσε ο Mike Tyson. Ο στόλος των λιμουζίνων του συμπεριλαμβάνει μια Cadillac εξοπλισμένη με κρυστάλλινους πολυελαίους και τζακούζι.Η Xue Qiwen, 43 ετών, στο διαμέρισμά της στη Σαγκάη, διακοσμημένο με έπιπλα Versace, το 2005. Το 1994 δημιούργησε μια εταιρεία πώλησης βιομηχανικών καλώδιων και από τότε διευθύνει άλλες τέσσερις. Είναι μέλος τριών γκολφ κλαμπ που έχουν το καθένα 100.000 δολάρια συνδρομή.Ένας άνδρας διασκεδάζει κάνοντας βροχή με εκατοντάδες δολάρια στο Marquee που κατατάσσεται στα κορυφαία νυχτερινά κέντρα του Λας Βέγκας.Το πουλόβερ της Ilona δημιουργήθηκε ειδικά για αυτή, από τον φίλο της Andrey Artyomov. Η σειρά μόδας του Walk of Shame, είναι εξαιρετικά δημοφιλής στις συζύγους των ολιγαρχών.

 
Top