Ρύπανση από διάσπαρτα πετρελαιοειδή ιριδίζουσας μορφής, έκτασης περίπου 30 τ.μ. παρατηρήθηκε το βράδυ της Κυριακής μέσα στο φράγμα που έχει τοποθετηθεί στην περιοχή που βρίσκεται το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «CHAMPION JET 2» σημαίας Κύπρου, στο οποίο το πρωί της Κυριακής είχε παρουσιαστεί εισροή υδάτων.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο Α' μηχανικός του πλοίου, ενώ η διαδικασία απάντλησης των υδάτων πρόκειται να συνεχιστεί την Δευτέρα με βυτιοφόρα οχήματα ιδιωτικής εταιρείας.

Σημειώνεται ότι το πλοίο ελλιμενίζεται για εκτέλεση εργασιών στο νέο μόλο Δραπετσώνας στο λιμάνι του Κερατσινίου.

Για την εισροή υδάτων ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου και άμεσα στην περιοχή πήγαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, που διαπίστωσαν ότι το πλοίο παρουσίαζε κλίση αριστερά (πρυμναίο τμήμα), ενώ κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο οχήματα παρείχε συνδρομή στην απάντληση των υδάτων.

Στο σημείο κατέπλευσε και το ρυμουλκό «ΧΡΗΣΤΟΣ XLIII», και σκάφος ιδιωτικής εταιρείας, το οποίο τοποθέτησε πλωτό φράγμα περιμετρικά του πλοίου, ενώ ιδιώτης δύτης πραγματοποίησε προσωρινή στεγανοποίηση των αναρροφήσεων των κύριων μηχανών στο αριστερό μηχανοστάσιο του πλοίου.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «CHAMPION JET 2» μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
Top