Γιατί οι φορολογούμενοι ενδέχεται να κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο 22% επί των ποσών, τα οποία θα εμφανίζοντα ως… ακάλυπτα;

Σε «σπαζοκεφαλιά» έχει αναχθεί για οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το πρόβλημα που έχει προκύψει με το «χτίσιμο» του αφορολογήτου για έξοδα μισθωτών, συνταξιούχων και κατ’ επάγγελμα αγροτών, που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2017, μέσω web banking. Αυτό συμβαίνει γιατί οι τράπεζες δεν μπορούν να διακρίνουν ποιες μεταφορές χρημάτων αφορούν σε δαπάνες «κατοχύρωσης». Εάν δηλαδή μια μεταφορά ποσού σε λογαριασμό μέσω διαδικτύου είναι δαπάνη που καλύπτει το αφορολόγητο ή αν πρόκειται απλώς για προσωπική συναλλαγή ανάμεσα σε δύο φορολογούμενους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», εάν το πρόβλημα αυτό δεν επιλυθεί, τότε χιλιάδες πολίτες κινδυνεύουν να κληθούν να πληρώσουν άδικα επιπλέον φόρο εισοδήματος καθώς οι δαπάνες που έκαναν μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών, μπορεί να μη μετρήσουν τελικά για την κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου των 8.636 έως 9.545 ευρώ.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο 22% επί των ποσών, τα οποία θα εμφανίζοντα ως… ακάλυπτα.

Στην παραδοχή του εν λόγω προβλήματος προχώρησε η υφυπ. Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στον Αντ1. Ωστόσο διαβεβαίωσε πως το ζήτημα θα επιλυθεί.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πηγή από το υπουργείο Οικονομικών σημείωνε επίσης ότι το πρόβλημα θα λυθεί όταν οι επιχειρήσεις δηλώσουν τους επαγγελματικούς τους λογαριασμούς.
Πηγή
 
Top