Φρικτό θάνατο βρήκε στα κατεχόμενα 28χρονος φοιτητής νιγηριανής καταγωγής. 

Πρόκειται για τον Kennedy Taomwabwa, φοιτητή του λεγόμενου 
Πανεπιστημίου της Ανατολικής Μεσογείου, το πτώμα του οποίου βρέθηκε στην όχθη λίμνης στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.


Ο φοιτητής είχε απαχθεί στο κέντρο της πόλης από ομάδα νεαρών και αφού ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, ακολούθως το άψυχο σώμα του πετάχτηκε σε λίμνη. Η σορός του άτυχου Νιγηριανού φοιτητή εντοπίστηκε από δύο παιδιά.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της νεκροτομής, ο θάνατος του προήλθε από πολλαπλά κτυπήματα στο κεφάλι.


Για το ειδεχθές έγκλημα συνελήφθησαν επτά άτομα (εκ των οποίων τα τέσσερα είναι ανήλικα), τα οποία φέρονται να είχαν εμπλοκή στη δολοφονία του 28χρονου. Εναντίον των τριών ατόμων έχει εκδοθεί διάταγμα κράτησης.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Νιγηριανού φοιτητή και η διαμαρτυρία των φοιτητών έξω από τοτουρκοκυπριακές εφημερίδες.


Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) γράφει ακόμα ότι ομάδα φοιτητών βρέθηκε χθες έξω από το «δικαστήριο» κατά την προσαγωγή των υπόπτων για τη δολοφονία του Νιγηριανού φοιτητή ζητώντας δικαιοσύνη.


Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Εγκληματική ενέργεια, άγρια δολοφονία», γράφει ότι σύμφωνα με τα πορίσματα της νεκροτομής επί της σορού του Νιγηριανού φοιτητή, ο θάνατος του προήλθε από πολλαπλά κτυπήματα στο κεφάλι, ενώ τα εφτά πρόσωπα που συνελήφθησαν ως ύποπτα μεταφέρθηκαν χθες στο «δικαστήριο» και εναντίον των τριών εκδόθηκε διάταγμα κράτησης τους. Έξω από το δικαστήριο μαζεύτηκαν φοιτητές, ζητώντας την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Μην σιωπάτε, δώστε τις λεπτομέρειες του εγκλήματος» γράφει ότι από τους εφτά συλληφθέντες για τη δολοφονία του Νιγηριανού φοιτητή οι 4 είναι κάτω των 18 ετών. Οι γονείς των υπόπτων κατά τη σύλληψη των παιδιών τους ζήτησαν από τα παιδιά τους να μιλήσουν και να συνεργαστούν με την «αστυνομία». 


Αναφορά γίνεται και στη διαμαρτυρία των φοιτητών, φίλων του θύματος, έξω από το «δικαστήριο» οι οποίοι ζητούσαν δικαιοσύνη για τον θάνατο του φίλου τους.  πηγή
 
Top