Έχουν την καλύτερη εκπαίδευση παγκοσμίως, πάνε εκεί όπου οι απλοί στρατιώτες δεν τολμούν, αναλαμβάνουν τις πιο 
επικίνδυνες αποστολές.Είναι δηλαδή οι καλύτεροι των... καλύτερων. Αν και δεν είναι εύκολο να τους κατατάξει κανείς σε μια λίστα, το Business Insider, κατάφερε να τις ξεχωρίσει και τις παρουσιάζει:

1. ΗΠΑ – Navy SEALs
Πρόκειται για την πιο ξακουστή μονάδα επιχειρήσεων στον κόσμο κι όχι άδικα. Δημιουργήθηκε το 1962 και είναι η καλύτερη μονάδα Ειδικών Δυνάμεων, καθώς αναλαμβάνει τις πιο επικίνδυνες αποστολές (όπως η δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν).

2. Βρετανία – SBS
Πρόκειται για μια αντίστοιχη μονάδα ναυτικού, της οποίας η διαδικασία επιλογής είναι ιδιαίτερα σκληρή, με τεστ αντοχής, εκπαίδευση επιβίωσης στη ζούγκλα του Μπελίζ αλλά και εκπαίδευση επιβίωσης σε αιχμαλωσία. Μάλιστα, τα τεστ είναι τόσο σκληρά που στα δύο λάθη κόβεσαι!

3. Βρετανία – SASΗ SAS είναι μια αντίστοιχη μονάδα με τη SBS αλλά για το πεζικό, εξίσου σκληροπυρηνική.

4. Ισραήλ - Sayeret MatkaΠρόκειται για την αντίστοιχη CIA. Η ειδική μονάδα έχει βαθιές «άκρες» και μάλιστα είναι διάσημη για την ικανότητά της να παρεισφρέει βαθιά στις γραμμές του εχθρού.

5. Γαλλία - GIGN
Λίγες αντιτρομοκρατικές μονάδες του κόσμου μπορούν να συγκριθούν με τη γαλλική GIGN. Η μονάδα αποτελείται από 200 επίλεκτους οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για να αντιμετωπίζουν καταστάσεις ομηρίας. Εκτιμάται ότι η ομάδα έχει απελευθερώσει πάνω από 600 ομήρους.

6. Ρωσία - Alpha Group
Αν και η Alpha Group δέχτηκε έντονες επικρίσεις το 2002 για την ομηρία στο θέατρο Ντουμπρόφκα της Μόσχας όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 120 άνθρωποι, η ομάδα εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο ξακουστές κι αποτελεσματικές παγκοσμίως. Η μονάδα δημιουργήθηκε το 1974 από την KGB.

7. Ισπανία - Unidad de Operaciones Especiales
Η μονάδα ειδικών δυνάμεων της Ισπανίας, που δημιουργήθηκε το 1952, είναι επίσης μια από τις πιο σκληρές μονάδες του κόσμου. Μάλιστα, φημολογείται ότι μόνο το 20%-30% των υποψηφίων περνάει τα τεστ ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να απορρίπτεται ακόμα και το 100% των υποψηφίων.

8. Πακιστάν – Μαύροι Πελαργοί (SSG)
 
Top