Ο Doyle Lee Hamm ήταν να εκτελεστεί με ένεση σε φυλακές της Αλαμπάμα, μόνο που οι δεσμοφύλακες αντιμετώπισαν ένα προβληματάκι.

Ο 61χρονος καταδικασμένος φονιάς ήταν για χρόνια χρήστης ενδοφλέβιων ναρκωτικών, αλλά και πάσχοντας από καρκίνο, κάτι που σημαίνει ....ότι δεν μπορούσαν να βρουν μια καλή φλέβα για να του χορηγήσουν το φονικό κοκτέιλ.

Την ώρα που ήταν δεμένος λοιπόν στο κρεβάτι, το ιατρικό προσωπικό της φυλακής ξεψάχνισε το σώμα του για να βρει μια υγιή φλέβα. Δεν τα κατάφεραν ωστόσο και παραιτήθηκαν τελικά από την προσπάθεια, μόνο που ο δικηγόρος του λέει τώρα πως όλα αυτά τον άφησαν με «αφόρητο πόνο».Όπως δήλωσε ο συνήγορος Bernard Harcourt: «Υποφέρει από αφόρητο πόνο από χθες το απόγευμα, από όλες τις απόπειρες να βρουν φλέβα στα κάτω άκρα του και τη βουβωνική χώρα». Ο ίδιος είπε μάλιστα πως όλοι το γνώριζαν αυτό, καθώς πέρυσι τον Ιούλιο ο δικηγόρος είχε πει στο δικαστήριο πως η φονική ένεση δεν θα μπορούσε να χορηγηθεί στον πελάτη του, εξαιτίας του ιστορικού του.

Και τώρα λέει πως το ιατρικό προσωπικό τον έψαξε για δύο ώρες, τρυπώντας τον εδώ κι εκεί, μέχρι να ματαιώσει τελικά την προσπάθεια. Όπως έγραψε μάλιστα στο Columbia Law: «Αυτό πήγε πέρα από μια κακή δικαιοσύνη και μια σκληρή και ασυνήθιστη τιμωρία. Ήταν βασανιστήριο. Ήταν ακριβώς το είδος των βασανιστηρίων για το οποίο προειδοποίησε το παρατηρητήριο του ΟΗΕ τον κυβερνήτη της Αλαμπάμα».

Ο διευθυντής του ποινικού συστήματος της πολιτείας, Jeff Dunn, δήλωσε πάντως στους δημοσιογράφους: «Δεν θα χαρακτήριζα αυτό που συνέβη σήμερα ως πρόβλημα, παρά ως ζήτημα χρόνου», κατηγορώντας ουσιαστικά τους δικηγόρους και τις εφέσεις της τελευταίας στιγμής για το γεγονός ότι η διαδικασία κράτησε τόσο πολύ…

Πηγή: newsbeast
 
Top