Το Σάββατο στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.


Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και σε Μακεδονία και Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός παρουσιάζεται γενικά αίθριος, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα νότια και τα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές μέχρι το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανές καταιγίδες το πρωί και γρήγορη βελτίωση. Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο. 


Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Για την Καθαρά Δευτέρα, αναμένονται νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν με βροχές πρώτα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και επέκταση μέσα στη μέρα στα Ηπειρωτικά, και την νύχτα καταιγίδες στο Ιόνιο και χιόνια ψηλά στα βουνά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα δυτικά και βόρεια μέχρι 5 μποφόρ και δυτικοί νοτιοδυτικοί στις υπόλοιπες περιοχές με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από -2 έως 15 και νοτιότερα από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
 
Top