Επίθεση ομάδας αντιεξουσιαστών δέχθηκε το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, κοντά στην Ακρόπολη, λίγο μετά τις 15:30 το Σάββατο.Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μπογιές στην είσοδό του και έγραψαν αισχρά και ευθέως απειλητικά μηνύματα στον τοίχο του σπιτιού του.

Μάλιστα, στο τέλος περιείχε τη φράση «η ιστορία του τελειώνει στην πλατεία Συντάγματος», κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ευθεία απειλή εναντίον του μουσικοσυνθέτη, ο οποίος θα είναι ο ένας από τους δύο βασικούς ομιλητές στο συλλαλητήριο της Κυριακής.


Η ταυτότητα και ο αριθμός των αντιεξουσιαστών δεν έχει εξακριβωθεί, ενώ δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή από την αστυνομία.Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι καλά στην υγεία του και, ασφαλώς, μετά από την επίθεση, ετοιμάζεται με ακόμα υψηλότερη αποφασιστικότητα για το αυριανό συλλαλητήριο Απαντώντας, μάλιστα, για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο και την επίθεση με μπογιές που έγινε στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε: «Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος».Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

 
Top