Γιατί να είστε ικανοποιημένοι με σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια όταν η καθαρή σας αξία μπορεί να είναι πολλαπλάσια απλά μετακινώντας την εταιρεία 
σας από ένα χρηματιστήριο σε ένα άλλο;
Ο Zhou Hongyi έκανε ακριβώς αυτό, αλλάζοντας την εταιρεία ηλεκτρονικής ασφάλειας στην Κίνα και τη μετατροπή της σε εταιρεία βιτρίνα, η οποία αυξήθηκε κατά περίπου 550% από τότε που ο Zhou ανακοίνωσε το σχέδιο τον Νοέμβριο. 

Η Qihoo 360 Technology Co. αποχώρησε από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον Ιούλιο του 2016 και ξεκίνησε την εμπορική της συναλλαγή την Τετάρτη στη Σαγκάη ως 360 Security Technology Inc. Η κίνηση ενίσχυσε την καθαρή αξία του Zhou στα 13,6 δισ. δολάρια, καθιστώντας τον, τον 12ο πλουσιότερο άνθρωπο της Κίνας σύμφωνα με το Δείκτη Bloomberg Billionaires.

Ο 47χρονος Zhou δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η ευθυγράμμιση του με το εθνικό συμφέρον της Κίνας ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους μετέφερε την εταιρεία στην πατρίδα του, όπου το Κομμουνιστικό Κόμμα τονώνει την κυριαρχία της χώρας στον κυβερνοχώρο.

Η πρώτη μέρα ήταν γεμάτη ταλαντεύσεις. Οι μετοχές κινήθηκαν μεταξύ κερδών και ζημιών την Τετάρτη - ανοίγοντας 3,8% υψηλότερα, πριν πέσουν στο -10% την ώρα του κλεισίματος στη Σαγκάη. Ο συγκριτικός δείκτης Shanghai υποχώρησε 1%.

Ο Zhou κατέχει μερίδιο 23% στην εταιρεία, απευθείας και μέσω εταιρειών χαρτοφυλακίου Tianjin Qixin Zhicheng Technology Ltd. και της Tianjin Zhongxin Investment LP, σύμφωνα με πρόταση εξαγοράς τον περασμένο μήνα. Η Yue Jing, εκπρόσωπος της εταιρείας, αρνήθηκε να σχολιάσει την καθαρή θέση του Zhou.

Η εταιρεία δημοσίευσε το 2016 έσοδα 9,9 δισ. γιουάν (1,6 δισ. δολάρια), από 9,4 δισ. γιουάν το προηγούμενο έτος. Οι περισσότερες πωλήσεις προέρχονται από διαδικτυακές διαφημίσεις, πολλές από τις οποίες απευθύνονται στους χρήστες προϊόντων antivirus  πηγή
 
Top