Με διευκρινίσεις σχετικά με τη νέα επιχειρησιακή επιχειρησιακή σύμβαση, αλλά την πορεία ενσωμάτωση των καταστημάτων της 
Μαρινόπουλος, προχώρησε η Σκλαβενίτης. 
Πηγές προσκείμενες στην εταιρεία αναφέρουν πως με τη νέα σύμβαση καθιερώνεται ένα ενιαίο σύστημα απολαβών, δίκαιο για όλους, το οποίο, όπως λένε, οδηγεί στον εξορθολογισμό των αμοιβών των περίπου 21.000 εργαζομένων της αλυσίδας.

 Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με βάση τη νέα σύμβαση αυξάνονται οι αποδοχές για 3.500 εργαζομένους που ήταν χαμηλόμισθοι, διατηρούνται οι αποδοχές 16.500 εργαζομένων ενώ αναπροσαρμόζονται οι αποδοχές σε περίπου 700 υψηλόβαθμα στελέχη.

Για τους τελευταίους προβλέπεται η κατοχύρωση μέρους της υφιστάμενης εταιρικής παροχής ως τακτικής αποδοχής ενώ το υπόλοιπο μέρος της παροχής, συνδέεται με πρόγραμμα επιβράβευσης (bonus).


Επιπλέον, με βάση τη νέα σύμβαση δεν επηρεάζονται οι μισθοί όσων στελεχών αμείβονται με ποσά κάτω των 1.700 ευρώ αλλά και οι μισθοί των στελεχών που λαμβάνουν έως 2.000 και εργάζονται στα καταστήματα, καθώς θεωρούνται πως βρίσκονται στην “πρώτη γραμμή του πυρός”.Εκπρόσωποι των εργαζομένων δηλώνουν ικανοποιημένοι χαρακτηρίζοντας τη νέα σύμβαση καλή δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην υπόλοιπη αγορά, καθώς όπως λένε πέραν των επιδομάτων γάμου και τρίτου παιδιού (60 ευρώ και 50 ευρώ αντίστοιχα), κατοχυρώνει τον κατώτατο μισθό στα 860 ευρώ καθώς και πρόγραμμα επιβράβευσης.

Την ίδια ώρα, με γοργούς ρυθμούς προχωρά και το πρόγραμμα ανακαίνισης των καταστημάτων της Μαρινόπουλος, και μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχουν ανακαινισθεί 143 σημεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ
Γεράσιμος Σκλαβενίτης. Επικεφαλής Σκλαβενίτης ΑΒΕΕ   

 
Top