Πέραν του παγκόσμιου ενδιαφέροντος που έχει προσελκύσει η Ρωσία τις τελευταίες ημέρες λόγω των πυρών που έχει ανοίξει με τη Βρετανία και κατ’ επέκταση τις 
ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία για τον θάνατο του διπλού πράκτορα Σεγκέι Σκριπάλ, η χώρα τραβά την Πέμπτη ξανά την προσοχή αφού 3,4 τόνοι χρυσού «έπεσαν» από μεταγωγικό αεροπλάνοΑντόνοφ-12 στην πίστα του αεροδρομίου της πόλης Γιακούτσκ όπως ανακοίνωσε η αρμόδια διοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών στην περιοχή.


Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης του αεροσκάφους της εταιρείας Nombus, όταν από ένα ρεύμα αέρος που δέχθηκε το αεροσκάφος, έφυγε το αριστερό φύλλο της καταπακτής που προορίζεται για εμπορεύματα, με αποτέλεσμα να πέσουν 172 πλάκες χρυσού βάρους 3,4 τόνων.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους αποφάσισε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο και, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια διοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών, βρέθηκαν όλες οι πλάκες χρυσού, ενώ το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά εννέα τόνους χρυσού.


Στο αεροσκάφος, σύμφωνα με την αστυνομία, επέβαινε πενταμελές πλήρωμα και δεν τραυματίσθηκε κανείς.

Η αιτία που προκάλεσε το συμβάν θεωρείται πως ήταν το γεγονός ότι το φορτίο δεν είχε σταθεροποιηθεί κανονικά. Το φύλλο της καταπακτής έπεσε σε μάντρα αυτοκινήτων χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα στο αεροδρόμιο του Μαγκαντάν, που βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από το Γιακούτσκ.


 
Top