Το ελληνικό δεξαμενόπλοιο LAMAR, με σημαία Τόγκο, κατέσχεσαν την Τετάρτη για λαθρεμπόριο καυσίμων οι λιβυκές αρχές, ενώ συνέλαβαν και το οχταμελές ελληνικό πλήρωμα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι αρχές της Λιβύης κατέσχεσαν το δεξαμενόπλοιο καυσίμων και συνέλαβαν το ελληνικό του πλήρωμα με την υποψία ότι σχεδίαζαν να διακινήσουν παράνομα πετρέλαιο εκτός της βορειοαφρικανικής χώρας.

Το περιστατικό σημειώθηκε την αργά την Τετάρτη περίπου 8 μίλια ανοιχτά της κωμόπολης Αμπού Καμάς, κοντά στα σύνορα με την Τυνησία.«Οι ναυτικές δυνάμεις κατέσχεσαν πετρελαιοφόρο με σημαία Τόγκο στα χωρικά ύδατα της χώρας, χωρίς άδεια από το κράτος της Λιβύης. Έχει την ονομασία LAMAR» ανέφερε ο εκπρόσωπος των λιβυκών ναυτικών δυνάμεων στο Reuters.

Όπως ανακοίνωσε, το LAMAR ανήκει σε ελληνική εταιρεία, τα οχτώ ελληνικά μέλη του πληρώματός του συνελήφθησαν και η υπόθεση παραπέμφθηκε στον γενικό εισαγγελέα.

Η δυτική ακτή της Λιβύης είναι ένα σημείο απόπλου για το λαθρεμπόριο βαρέως επιδοτούμενης βενζίνης σε γειτονικές χώρες όπως η Τυνησία και η Μάλτα όπου οι τιμές λιανικής είναι πολύ υψηλότερες.

Σύμφωνα με το Reuters το LAMAR βρισκόταν στα ύδατα της Τυνησίας πριν διακόψει τον αναμεταδότη του στις 7 Μαρτίου, μια συνήθης πρακτική των λαθρεμπόρων.
 
Top