Ευρεία σύσκεψη για την πορεία των έργων του Μετρό και του Τραμπ στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του δημάρχου της πόλης, Γιάννη Μώραλη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε αυτήν έγινε γνωστό ότι δεν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, που είχαν ανακοινωθεί, με τον κ. Μώραλη να επισημαίνει ότι η «υπομονή δεν είναι ανεξάντλητη». 

Στη σύσκεψη αυτήν συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά, Ταξίαρχος Γεώργιος Παπάς, ο Διοικητής Τροχαίας Πειραιά, Φώτης Νικολάκης, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, Στέλλα Χρυσουλάκη, ο πρόεδρος Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου κ. Παύλος Πολιτάκης και  ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΠ, Δημήτρης Μαρκομιχάλης.

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο Γιώργος Ντινόπουλος από την εταιρεία «Θέμελη», ο Δ/ντής Έργων Μετρό κ. Μανώλης Ουρανός, ο Δ/ντής Έργων Τραμ, Χρήστος Βαλσαμάκης, ο διευθυντής Έργου J&P ΑΒΑΞ, Νίκος Ρηγόπουλος. 

«Με λύπη και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε από τους αρμόδιους, ότι τα έργα του Μετρό και του Τραμ θα ολοκληρωθούν πέραν των χρονοδιαγραμμάτων που μας είχαν γνωστοποιηθεί προ λίγων μηνών. Αναρωτιέμαι πλέον αν ο Πειραιάς, το μεγάλο λιμάνι της χώρας με τις μεγάλες επενδύσεις, η πύλη εισόδου και εξόδου εκατομμυρίων τουριστών και η φυσική έδρα της ελληνικής ναυτιλίας, αποτελεί για την κυβέρνηση προτεραιότητα» τόνισε ο κ. Μώραλης, καθώς όπως είπε «τα σημαντικά έργα προχωρούν από την ανάδοχο εταιρεία με αργούς ρυθμούς, χωρίς σχέδιο και ρεαλιστικό προγραμματισμό, αποτελώντας με αυτό τον τρόπο τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης».

Ως εκ τούτου εξέφρασε την πρόθεσή του να ζητήσει τις επόμενες ημέρες συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου αφενός να διαμαρτυρηθώ για τις νέες καθυστερήσεις, αφετέρου για να μεταφέρω την αγανάκτηση και την ανησυχία των πολιτών και των φορέων της πόλης, για τη διαρκή αυτή αναβολή ολοκλήρωσης των έργων του Τραμ και του Μετρό. Η υπομονή μας, πρέπει όλοι να γνωρίζουν, δεν είναι ανεξάντλητη.
 
Top