Προελαύνουν οι Πραιτωριανοί (ειδικές δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής) του Ερντογάν στον θύλακα της  Αφρίν. 
Έπεσε οι πόλη Jandaris
Στην Συρία, δυστυχώς η πόλη Ζάνταρις (Jandaris), η πιο σημαντική πόλη στον θύλακα της Αφρίν, δεν έγινε το "Στάλινγκραντ της Τουρκίας" όπως διακήρυσσαν οι Κούρδοι του YPG: Τα τουρκικά στρατεύματα (βασικά μόλις δύο μηχανοκίνητες ίλες που υποστήριζαν τους Σύρους συμμάχους της Τουρκίας του FSA) κατάφεραν να διατρήσουν την κουρδική άμυνα και κατέλαβαν την πόλη.

Η πιο κρίσιμη μάχη, χάθηκε για τους Κούρδους, όπως ήταν λογικό κι επόμενο, από την στιγμή που στερούνται εντελώς βαρέων όπλων και το κυριότερο στερούνται επαρκών αντιαρματικών εκτοξευτών.

Οι αντιαρματικοί πύραυλοι Fagot, που οι Κούρδοι χρησιμοποίησαν κατά κόρον με μεγάλη επιτυχία κατά των τουρκικών Leopard-2A4 και των M60T, απλώς... τους τελείωσαν.

Τουλάχιστον, ας βλέπει ο Ελληνικός Στρατός, πόσο αποτελεσματικό είναι το συγκεκριμένο ρωσικό όπλο (τεχνολογίας δεκαετίας 1970) που αποκτήθηκε στο πλαίσιο κάποιου προγράμματος αντισταθμιστικών παλαιότερα και ας το αξιοποιήσει δεόντως αν χρειαστεί.

Οι Κούρδοι, όσο είχαν απόθεμα βλημάτων, τα ρήμαξαν τα τουρκικά LEO2A4...

Οι τουρκικές δυνάμεις ήδη έχουν φτάσει στα προάστια της Αφρίν.Οι ειδικές τουρκικές δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής (οι "πραιτωριανοί" του Ρ.Τ.Ερντογάν), με μεγάλη εμπειρία στον αστικό αγώνα στις μάχες εντός των κουρδικών πόλεων της ΝΑ Τουρκίας (για τον άμαχο πληθυσμό αυτών των πόλεων που σφαγιάστηκε ουδέποτε εκδόθηκε έστω μία τυπική ανακοίνωση "προβληματισμού" από την ΕΕ), μπήκαν αμέσως μετά τις μηχανοκίνητες ίλες και ξεκίνησαν αγώνα εκκαθάρισης από σπίτι σε σπίτι.

Χθες οι Κούρδοι έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στον λόφο που δεσπόζει της Ζάνταρις και αφού είχαν βομβαρδιστεί ανηλεώς από το τουρκικό πυροβολικό και την Αεροπορία. Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Πέμπτης από την επίθεση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται τρία μέλη της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), ενώ οι υπόλοιποι ήταν μέλη άλλων πολιτοφυλακών που υποστηρίζουν τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και έφτασαν στην Αφρίν την περασμένη εβδομάδα για να βοηθήσουν στην απόκρουση της τουρκικής επίθεσης.

Τουλάχιστον άλλοι 12 σκοτώθηκαν από το τουρκικό πυροβολικό.

Η τουρκική Αεροπορία χρησιμοποίησε εμπρηστικές βόμβες και είναι άγνωστος ο πραγματικός αριθμός των νεκρών.

Επειτα απ' αυτή την προώθησή τους, από την κατάληψη της Ζάνταρις,οι τουρκικές δυνάμεις έχουν πάρει τον έλεγχο των πέντε κύριων πόλεων του θυλάκου και έχουν φτάσει σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το κέντρο της Αφρίν. 

Οι τουρκικές δυνάμεις δεν δείχνουν να βιάζονται και η πολιορκία της Αφρίν θα διαρκέσει περί τις 10 ημέρες υπολογίζουν.

Τον έλεγχο του θύλακα θα τον αναλάβουν τυπικά οι κουρδικές δυνάμεις που έχουν συμμαχήσει με τους Τούρκους, ενώ τα τουρκικά στρατεύματα, όπως δήλωσε και ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα προελάσουν στην Μάνπιτζ.

The official Room map shows the great advance of the backed by TSK today in .FSA just 2 km away from city center.

Yeni paylaşılan harita, Afrin'de bugün yapılan muazzam ilerlemeyi gösteriyor.ÖSO, Afrin şehir merkezine sadece 2 km uzakta. pic.twitter.com/tpRbiHTCzi
The importance of the Maryamayn town that was liberated from today.Its' place is a few hundred meters higher than the city center.

Bugün alınan Meryemeyn kasabasının önemi.Afrin şehir merkezine yakın ve bir kaç yüz metre daha yüksek bir konumda. pic.twitter.com/iQQ8B5P2Au

Προβολή εικόνας στο Twitter

 
Top