Συνεχίζει να προκαλεί θόρυβο το ανανεωμένο προσωπικό του Νοσοκομείου Σαντορίνης αφού μετά τον Χαράλαμπο Πανοτόπουλο, που 
διατηρούσε βουκλανιζατέρ και πλέον έχει χρέη διοικητή στο Νοσοκομείο Σαντορίνης ως αντιπρόεδρος της Α.Ε.Μ.Υ., ο νέος διοικητικός υποδιευθυντής ειδικεύεται στη γευσιγνωσία ελαιολάδου, όπως σημειώνει ο ίδιος στο βιογραφικό του.
Πρόκειται για τον 39χρονο Γιάννη Χρονάκη από το Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος εξάσκησε το πτυχίο λογιστικής στο ελαιοτριβείο του πατέρα του. Μάλιστα εγκατέλειψε τις ακαδημαϊκές του σπουδές προκειμένου να ασχοληθεί αποκλειστικά με την οικογενειακή επιχείρηση που είχε ως αντικείμενο την εμπορία στην εσωτερική αγορά χύμα ελαιολάδου, αλλά και την εξαγωγή του.

Ο κ. Χρονάκης είναι ο νέος διοικητικός υποδιευθυντής του νοσοκομείου Σαντορίνης με μισθό περίπου 1.800 ευρώ.

Διοικητικός Υποδιευθυντής Νοσοκομείου Σαντορίνης, Γιάννης Χρονάκης

Προϊστάμενος του Γιάννη Χρονάκη είναι ο Γιώργος Τσιαντής
, το βιογραφικό του οποίου επίσης δεν φαίνεται να έχει σχέση με τα νέα του καθήκοντα. Ο νέος διοικητικός διευθυντής του Νοσοκομείου Σαντορίνης εργαζόταν στις πωλήσεις εταιρείας λαμπτήρων αλλά και εταιρείας με οδοντόκρεμες. Με αυτά τα προσόντα ανέλαβε με μισθό περίπου 2.500 ευρώ.
Καταγγελίες-φωτιά για ρουσφετολογικές προσλήψεις
Για ρουσφετολογικές προσλήψεις στο Νοσοκομείο Σαντορίνης μέσω της ΑΕΜΥ ΑΕ καταγγέλλει τον Παύλο Πολάκη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, με ανακοίνωση-φωτιά που εξέδωσε.

Στην αιχμηρή ανακοίνωση με αφορμή την πρόσληψη του Χαράλαμπου Πανοτόπουλου, ιδιοκτήτη συνεργείου Αυτοκινήτων,
 στη θέση του αντιπροέδρου του νοσοκομείου, σημειώνει ότι δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο που ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας βολεύει τους δικούς του ανθρώπους.

Η ΠΟΕΔΗΝ αποκάλυψε ότι στη θέση του Διοικητικό Διευθυντή, η ΑΕΜΥ Α.Ε. προσέλαβε «ρουσφετολογικά» υπάλληλο με προϋπηρεσία σε εργοστάσιο με λαμπτήρες και στη θέση του υποδιευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας προσέλαβε υπάλληλο με προϋπηρεσία στο λαδεμπόριο (υπάλληλος ελαιοτριβείου).

Αναλυτικά η εκτενής ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Η Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. μετά από προκήρυξη προσέλαβε 23 Μαΐου 2016 Διευθυντή και Υποδιευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας για την οργάνωση της λειτουργίας και έναρξης του Νοσοκομείου Σαντορίνης (εγκαίνια από τον Πρωθυπουργό 14/7/2016).

Οι συμβάσεις που υπέγραψαν οι επιλεγέντες ήταν για ένα συν ένα χρόνο. Το έργο τους κρίθηκε πετυχημένο και προοριζόταν όπως έλεγε ο πρώην Πρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε. να ηγηθούν Διοικητικά του Νοσοκομείου Σαντορίνης.

Ο Πολάκης έχει διαφορετική γνώμη για να βολέψει τους δικούς του.

Μετά τον πρώτο χρόνο υπηρεσίας η Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. δεν ανανέωσε τη σύμβαση του Διοικητικού Διευθυντή κου Βλασόπουλου που είχε μεγάλη εμπειρία στη Διοίκηση Νοσοκομείων.

23 Μαΐου 2017 ανανέωσε για ένα χρόνο τη σύμβαση του Υποδιευθυντή Διοικητικού κο Λεκάκη, αλλά ταυτόχρονα προκήρυξε τη θέση του. Τέλος Οκτωβρίου 2017 4 μήνες μετά από την ανανέωση της σύμβασης τον απέλυσαν.

Στη θέση του κου Βλασόπουλου ως Διοικητικό Διευθυντή η ΑΕΜΥ Α.Ε. (Πολάκης) προσέλαβε ρουσφετολογικά υπάλληλο με προϋπηρεσία σε εργοστάσιο με λαμπτήρες.

Και στη θέση του Υποδιευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας προσέλαβε υπάλληλο με προϋπηρεσία στο λαδεμπόριο (υπάλληλος ελαιοτριβείου).


18/10/2016 με απόφαση του κου Πολάκη η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης ανετέθη στην οικονομολόγο κα Μαυρικάκη. Ως Αντιπρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε. ορίστηκε εντεταλμένη σύμβουλος της εταιρείας για θέματα διοίκησης στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Τον Ιανουάριο 2018 με απόφαση Πολάκη απελύθη η κα Μαυρικάκη και αντικαταστάθηκε με τον σύμβουλο του κου Πολάκη μετακλητό υπάλληλο του Υπουργείου Υγείας κο Πανοτόπουλο Χαράλαμπο ο οποίος είναι ιδιοκτήτης Συνεργείου μοτοσυκλετών και τη μόνη προϋπηρεσία που διαθέτει είναι ως μηχανικός μοτοσυκλετών. Αλλά είναι ΣΥΡΙΖΑ. Αμείβεται με το μισθό του Διοικητή Νοσοκομείου.
Η ΑΕΜΥ Α.Ε. προσέλαβε ικανότατο στέλεχος ως Υποδιευθύντρια Οικονομικού του Νοσοκομείου τον Ιανουάριο του 2017 με ένα χρόνο σύμβαση την κα Λιάμπα. Τον Σεπτέμβριο 2017 πριν λήξει η σύμβασή της την απέλυσαν για να προσλάβουν άλλη υπάλληλο στέλεχος της τοπικής ΣΥΡΙΖΑ.

130 υπάλληλοι του Νοσοκομείου λήγουν οι συμβάσεις τέλος Μαΐου του 2018. Τι θα γίνει με αυτούς τους υπαλλήλους; Θα απολυθούν για να προσληφθούν οι κολλητοί του κου Πολάκη;
Και μετά αναρωτιούνται γιατί το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα. Πάνω απ’ όλα και όλους τα ρουσφέτια Πολάκη!!!
Εν τω μεταξύ τον Ιανουάριο 2018 απελύθη και ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε και τοποθετήθηκε εκλεκτός του κου Πολάκη!!! Η σύζυγος του κου Φλαμπουράρη είναι η κα. Ευσταθία Πανοτοπούλου. Η μόνη που δεν αντικαταστάθηκε τον Μάη του 2016 από την Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Συνωνυμία ή στενή συγγένεια με τον κο Πανοτόπουλο Χαράλαμπο, επικεφαλής του Νοσοκομείου Σαντορίνης;»

Η διοίκηση του νοσοκομείου κάνει λόγο για «κατάπτυστο και γεμάτο ψεύδη» δελτίο τύπου, ενώ χαρακτήρισε ντροπιαστικό «για ένα συνδικαλιστικό όργανο να καταφέρεται με σκαιό τρόπο εναντίον εργαζόμενων». Επίσης, υποστηρίζει ότι η πλήρωση των θέσεων θα γίνει με δημοσίευση προκήρυξης και έλεγχο της νομιμότητας του ΑΣΕΠ.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας αναφέρει: 
«Σχετικά με το κατάπτυστο και γεμάτο ψεύδη σημερινό Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ, η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας δηλώνει πως αν δεν ανακληθεί θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Είναι πραγματικά ντροπιαστικό για ένα συνδικαλιστικό όργανο να καταφέρεται με σκαιό τρόπο εναντίον εργαζόμενων, οι οποίοι ζουν χιλιόμετρα μακριά από τις οικογένειές τους και εργάζονται νυχθημερόν ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θήρας να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.


Τέλος, η πλήρωση των θέσεων ΙΔΑΧ του Γ.Ν. Θήρας θα γίνει με δημοσίευση προκήρυξης και έλεγχο νομιμότητας του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που διασφαλίζει μια απόλυτα διαφανή διαδικασία. Οι όποιες περί του αντιθέτου υπόνοιες είναι όχι μόνο αβάσιμες, αλλά συνιστούν και μια ανήθικη προσπάθεια εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ανασφάλειας».   πηγή
 
Top