Έχει τοποθετηθεί μεγάλη ποικιλία από υδρόβια και υδροχαρή φυτά και ψάρια.
Μία ξεχωριστή εικόνα αντικρύζει στο εσωτερικό του πάρκου Σελεπίτσαρι (Ανδρ. Παπανδρέου) κάθε επισκεπτόμενος, καθώς στην τελική ευθεία βρίσκονται οι κατασκευές της τεχνητής λίμνης.

Ήδη ο χώρος της τεχνητής λίμνης έχει διαμορφωθεί κατάλληλα και έχει γεμίσει με νερό, ενώ έχουν τοποθετηθεί υδρόβια φυτά που σύντομα θα ανθίσουν και θα δημιουργήσουν μια μοναδική εικόνα.


Πρόκειται για περισσότερα από 300 νούφαρα διαφορετικών χρωμάτων και μεγάλη ποικιλία από υδρόβια και υδροχαρή φυτά, όπως ίριδες του νερού, κάλες, πάπυροι και άλλα.


Παράλληλα, έχουν ήδη τοποθετηθεί τα πρώτα ψαράκια και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να «πέσουν» και τα μεγαλύτερα. Πρόκειται για κουνουπόψαρα 4 έως 5 εκατοστών, ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν κυπρίνοι, γιαπωνέζικα Κόι και χρυσόψαρα.


Ο καθαρισμός της τεχνητής λίμνης θα στηρίζεται σε φυσικές διαδικασίες. Ειδικά βακτήρια, εγκαταστημένα στο βιολογικό φίλτρο της λίμνης, θα διασπούν τους οργανικούς ρύπους, ακαθαρσίες ψαριών κ.λπ., βοηθώντας τα υδρόβια φυτά να απορροφήσουν τα συστατικά.


 
Top