Παρουσίαση Φωτογραφικού Λευκώματος Δημοσθένη Κυρμιζάκι
«Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922, Φωτογραφικό Οδοιπορικό, Ιστορίες αληθινές και ψεύτικες»  στο Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη


Με την παρουσίαση του Φωτογραφικού Λευκώματος Δημοσθένη Κυρμιζάκι «Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922, Φωτογραφικό Οδοιπορικό, Ιστορίες αληθινές και ψεύτικες» ξεκινά ο κύκλος εκδηλώσεων για τα Ονομαστήρια της πόλεως Νίκαιας την Τετάρτη 9 Μαϊου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη (Π. Τσαλδάρη 10 , 1ος όροφος).  


Xαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης. Για την έκδοση θα μιλήσουν οι : Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής & Κοινωνικής Ιστορίας ΑΠΘ, Νίνα Κασσιανού, Δρ. Ιστορικός Φωτογραφίας, Αρχοντία Β. Παπαδοπούλου, Ιστορικός- Φιλόλογος, Πρόεδρος της Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας. Την εκδήλωση συντονίζει ο Γιώργος Μακρυνός, Εντ. Δημ. Σύμβουλος Κορυδαλλού για θέματα Πολιτισμού & Μεταναστευτικής πολιτικής.Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει οι Εκδόσεις Κουκκίδα με την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.


Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Ο Δήμος μας, γέννημα της προσφυγικής ανάγκης, στην ιστορική του διαδρομή από το 1922 διαφύλαξε τον πλούτο των παραδόσεων, καλλιέργησε τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα. Το Φωτογραφικό Λεύκωμα του Δημοσθένη Κυρμιζάκι έρχεται να βάλει τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα σ’αυτή τη δημιουργική διαδρομή. Αυτή η  έκδοση είναι αφορμή στοχασμού και μνήμης. Είναι έναυσμα ν’ ανασύρουμε όλα όσα μας διαμόρφωσαν στο διάβα του ιστορικού χρόνου. Κι αυτά που μας κάνουν περήφανους και αυτά που μας πληγώνουν. Κι αυτά που σηματοδοτούν περιόδους δόξας και ανάτασης κι αυτά που σηματοδοτούν περιόδους λαθών και ήττας. Μόνο μέσα από έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο με την Ιστορία μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον. Αν δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε δεν θα γνωρίζουμε και το ποιοι θέλουμε να γίνουμε».

 
Top