Πραγματοποιήθηκε,, εκτάκτως (18/5)συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με την Διοίκηση του Δήμου Πειραιά και συγκεκριμένα με τον Δήμαρχο, Γιάννη Μώραλη, παρουσία των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να αποτραπεί κάθε  προσπάθεια για ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και τα Σωματεία του Δήμου ξεκαθάρισαν πως είναι «αιτία πολέμου» η οποιαδήποτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δεσμεύτηκε πως πολιτική και προσωπική του δέσμευση ήταν και είναι ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Δήλωσε δε, πως το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού οφείλεται σε κωλυσιεργία του Υπουργείου στο αίτημα του Δήμου είτε για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, είτε απασχόληση προσωπικού με δίμηνες ή οκτάμηνες συμβάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητά να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών με την Ομοσπονδία, τα Σωματεία του Δήμου Πειραιά και την Διοίκηση του Δήμου, προκειμένου να αποτραπεί κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

«Τέλος δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα γίνει αποδεκτό να πληρώνουν οι εργαζόμενοι και οι δημότες του Πειραιά είτε παραλείψεις, είτε λάθη.

Οποιαδήποτε μεθόδευση για ιδιωτικοποίηση του Δήμου Πειραιά θα αντιμετωπιστεί με μαζικές κινητοποιήσεις. Αυτό αποτελεί κοινή δέσμευση τόσο της Ομοσπονδίας όσο και των  Συλλόγων του Δήμου Πειραιά. Η ευθύνη για τις όποιες εξελίξεις εν μέσω καλοκαιριού και τουριστικής περιόδου δεν ανήκει στους εργαζόμενους», επισημαίνει η Ομοσπονδία.
 
Top