Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στην πλατεία Κοτζιά οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ- ΠΣΣ Δικηγόρων. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας....


Οι συνταξιούχοι απαιτούν, δημόσιο δωρεάν καθολικό σύστημα Υγείας – Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, να μπει φρένο στην ιδιωτικοποίηση και στις περικοπές αλλά και την άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
Όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους:
«Η κατάσταση στην Υγεία – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέρα με τη μέρα γίνεται απελπιστική. Το κλείσιμο νοσοκομείων, των ιατρείων του ΙΚΑ και άλλων δομών Δημόσιας Υγείας, η συρρίκνωση προσωπικού, η λεγόμενη μεταρρύθμιση που προπαγανδίζει η κυβέρνηση οδηγεί στην: Οριστική εγκατάλειψη της δημόσιας δωρεάν καθολικής Υγείας και περίθαλψης για όλους. Μεταφέρει το κόστος στους ασφαλισμένους και στα Ταμεία. Μετατρέπει τη Δημόσια Υγεία σε εμπόρευμα για τους κερδοσκόπους και τους εμπόρους του ανθρώπινου πόνου.
Το κόστος των εξετάσεων και της φαρμακευτικής αγωγής μεταφέρεται στην τσέπη των ασφαλισμένων και πληρώνουν 4 φορές για την Υγεία, άμεσους και έμμεσους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, συμμετοχή στην αγορά των φαρμάκων που πολλές φορές φτάνει το 75% της τιμής».
 
Top