Διαπραγματευτικός «άσσος στο μανίκι» για την ελληνική πλευρά
Έτσι θα καταρριφθούν τα νομικά επιχειρήματα των δικαστικών αρχών της Τουρκίας και θα ανοίξει ο δρόμος για την αποφυλάκισή τους
Καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της Άγκυρας περί μη υπαρκτής διεύθυνσης κατοικίας στην Τουρκία, που φράζει τον δρόμο του επαναπατρισμού τους....


Πρόσθετη ισχύ στο ζήτημα της υπεράσπισης και αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών αποκτά η ελληνική πλευρά προκειμένου να υπερκεράσει τη μόνιμη επωδό των τουρκικών αρχών περί μη υπαρκτής διεύθυνσης κατοικίας στην Τουρκία.

Η υπεράσπιση των δύο ελλήνων έχει «άσσο από το μανίκι» μετά την αναμενόμενη απόφαση του ΣΑΓΕ για την εξτρά αποζημίωσή τους ως υπηρετούντες σε αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό και ενδεχόμενα στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Τουρκία.

Αυτό αναμένεται να συντρίψει ένα από τα νομικά επιχειρήματα των δικαστικών αρχών της γείτονος, ανοίγοντας το δρόμο για την αποφυλάκισή τους.

Σύμφωνα με το Onalert.gr, η τοποθέτησή τους στην Ελληνική Διπλωματική Αντιπροσωπεία αυτομάτως τους δίνει την πολυπόθητη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία. Έτσι θα καταρριφθεί ένα από τα επιχειρήματα των Τουρκικών Δικαστικών Αρχών, στα οποία βασίζουν τις απορριπτικές αποφάσεις στα αιτήματα απελευθέρωσής τους.

Μετά τη σχετική πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, «τρέχουν» ήδη οι σχετικές διαδικασίες και στην επικείμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων θα δοθεί δια περιφοράς η τυπική έγκριση.

Με αυτή θα καταστεί εφικτή η καταβολή στον ανθυπολοχαγό, Άγγελο Μητρετώδη, και τον Λοχία ΕΠ-ΟΠ η αποζημίωση που λαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετέχουν στις αποστολές του Εξωτερικού. Ταυτόχρονα γίνονται και οι απαραίτητες ενέργειες για την οριστικοποίηση του κονδυλίου που θα απαιτηθεί για την κάλυψη της σχετικής δαπάνης που θα προκύψει. Πρόκειται πάντως για μια διαδικασία που συνολικά θα έχει τυπικό χαρακτήρα καθώς αποτελεί ειλημμένη απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΕΘΑ όταν και έγινε γνωστή η συγκεκριμένη απόφαση, ο στόχος της είναι διττός: να σταλεί το μήνυμα ότι η πατρίδα δεν εγκαταλείπει κανένα μέλος της και ταυτόχρονα να αποτελέσει μια τονωτική ένεση ηθικού στα δυο στελέχη μας που συμπληρώνουν 70 ημέρες κράτησης.

Πηγή: Onalert.gr
 
Top