Άρθρο στο ηλεκτρονικό περιοδικό διατροφής και υγείας The Hearty Soul υποστηρίζει ότι η φέτα εκτός από την εξαιρετική της γεύση και ποιότητα, έχει τόσα θετικά για την υγεία στοιχεία, που θα μπορούσε εύκολα να διεκδικήσει τον τίτλο του πιο υγιεινού τυριού στον κόσμο
Επειδή λοιπόν, ελληνικό καλοκαίρι χωρίς φέτα δεν γίνεται, σήμερα επικεντρώνουμε στη διαχρονική «βασίλισσα» του ελληνικού τραπεζιού και απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους και όλες: φάτε φέτα ελεύθερα!


Η φέτα είναι ένα από τα πιο εξεζητημένα τυριά στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι εδώ στην Ελλάδα την καταναλώνουμε σε τεράστιες ποσότητες. 

Όμως ένα άρθρο στο ηλεκτρονικό περιοδικό διατροφής και υγείας The Hearty Soul υποστηρίζει ότι η φέτα εκτός από την εξαιρετική της γεύση και ποιότητα, έχει τόσα θετικά για την υγεία στοιχεία, που θα μπορούσε εύκολα να διεκδικήσει τον τίτλο του πιο υγιεινού τυριού στον κόσμο.

Το καλοκαίρι έρχεται και αυτό σημαίνει ότι τα γεμιστά και τα υπόλοιπα λαδερά φαγητά ετοιμάζονται να πάρουν τις θέσεις τους στα οικογενειακά τραπέζια όλης της χώρας. Επειδή λοιπόν, ελληνικό καλοκαίρι χωρίς φέτα δεν γίνεται, σήμερα επικεντρώνουμε στη διαχρονική «βασίλισσα» του ελληνικού τραπεζιού και απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους και όλες: φάτε φέτα ελεύθερα!Τα «υπέρ» και τα (λίγα) «κατά»

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ιστοσελίδα, σε μόλις 340γρ. φέτας περιλαμβάνεται ο εξής θρεπτικός «θησαυρός»:

14g Πρωτεΐνη
1,3mg Ριβοφλαβίνη
2,5mcg Βιταμίνη Β12
739mg Ασβέστιο
506mg Φώσφορο

Από την άλλη, όμως, στην ίδια ποσότητα περιέχονται και 133mg Χοληστερόλη καθώς και 1674mg Νάτριο.

Όμως εκτός από τα καθαρά θρεπτικά συστατικά που περιέχει, η φέτα διαθέτει επίσης κάποιες μοναδικές ιδιότητες που την κάνουν ένα πραγματικά ξεχωριστό τυρί και που παραμένουν σχετικά άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Τα 5 άγνωστα χαρακτηριστικά της φέτας που… την απογειώνουν

1. Ταιριάζει σε άτομα με δυσανεξία στα γαλακτοκομικά από αγελάδα

Όλοι ξέρουμε ότι η καλύτερη φέτα είναι από πρόβειο γάλα το οποίο αποδεδειγμένα είναι πολύ πιο φιλικό για τον άνθρωπο απ’ ό,τι το αγελαδινό.
 
Top