ΟΡΙΑΚΑ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 13-12...

Σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο πρόεδρος Συνταξιούχων του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι «οι περικοπές αυτές θα μας αφαιρέσουν τρεις έως τέσσερις συντάξεις τον χρόνο».

Με οριακή πλειοψηφία, 13 ψήφους υπέρ και 12 κατά, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Γιώργος Αυτιάς, νόμιμες και συνταγματικές βασικές διατάξεις του λεγόμενου «νόμου Κατρούγκαλου» που αφορούν στις περικοπές των συντάξεων χιλιάδων συνταξιούχων και οι οποίες πρόκειται να εφαρμοστούν από την Ιη Ιανουαρίου του 2019. Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, πρόκειται να δημοσιευθεί προσεχώς.

«Είναι προφανώς άδικη και μη βιώσιμη η κατάσταση που διαμορφώνεται με τις συντάξεις. Δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οι συνταξιούχοι, και αυτό αφορά όλη την οικογένεια, ο παππούς και η γιαγιά ενισχύουν όλη την οικογένεια» τόνισε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ. Όπως επισήμανε η κ. Σπυράκη, «με αυτή την κυβέρνηση και τις επιλογές της όσα έχουν υπογράφει και δεσμεύουν τη χώρα την επομένη πενταετία τα πράγματα θα είναι δύσκολα». 

«Δε λέμε ότι δεν μειώθηκαν οι συντάξεις, αλλά ο κόσμος συγκρίνει» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας. 

Σχολιάζοντας από πλευράς του την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο πρόεδρος Συνταξιούχων του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης τόνισε στον σταθμό μας ότι «οι περικοπές αυτές θα μας αφαιρέσουν τρεις έως τέσσερις συντάξεις τον χρόνο». 

«Πρόκειται για πολιτικές αποφάσεις στην ουσία» τόνισε. Οι συνταξιούχοι προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση στις 15 Μαΐου στην Πλατεία Κοτζιά, για να μην εφαρμοστούν οι «θανατηφόρες», όπως τις χαρακτήρισε ο κύριος Κουμπούρης, περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου.

Η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ) σημειώνει ότι το ΣτΕ με την απόφασή του αυτή αλλάζει όλα τα δεδομένα αναφορικά με την προοπτική των περικοπών των συντάξεων όπως έχουν προνομοθετηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση για να ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου 2019.
 
Top