Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις αλλά και οι δράσεις ενάντια στην επαναλειτουργία των δεξαμενών πετρελαίου στο Πέραμα.
Ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Λαγουδάκης μίλησε στο Κανάλι Ένα 90.4 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» για την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 10 το πρωί, στο δημαρχείο Περάματος υπό την αιγίδα του Τ.Ε.Ε., με θέμα τις Εταιρείες Πετρελαιοειδών. Στόχος, η επιστημονική τεκμηρίωση να δρομολογήσει την υλοποίηση μιας εφικτής λύσης προς όφελος των κατοίκων του Δυτικού Πειραιά.
Στο πλαίσιο αυτό των κινητοποιήσεων, η “Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου – Δραπετσώνας” έχει εξαγγείλει τις εξής δράσεις:
  • Παρέμβαση στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, τη Δευτέρα 21 Μαΐου, με προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κύπρου.
  • Συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου, την Τρίτη 5 Ιουνίουυ, στις 7 μ.μ., και πορεία προς τα καζάνια.
  • Λαϊκό γλέντι το Σάββατο 16 Ιουνίουυ, στις 8 μ.μ., στην περιοχή των Λιπασμάτων.
Πρωτοβουλίες για την οργάνωση του αγώνα, σε συντονισμό με τη Λαϊκή Επιτροπή έχουν αναλάβει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου – Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ένωση Γονέων Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ.ά.
Το πλαίσιο των διεκδικήσεων
  • Να ανακληθούν οι άδειες των εταιρειών πετρελαιοειδών και σε ό,τι αφορά το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, της εταιρείας «Oil One».
  • Μετεγκατάσταση των καζανιών εκτός οικιστικού ιστού, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον.
  • Να απαλλοτριωθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων της περιοχής των Λιπασμάτων, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της «Oil One», προς όφελος των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής (υποδομές, αναψυχή, πολιτισμός, άθληση, υγεία).
  • Καμία δραστηριότητα με ιδιωτικοοικονομικά επιχειρησιακά κριτήρια, καμία ανταποδοτική λειτουργία, άμεση ή έμμεση.
 
Top