Ένα τεράστιο νεκρό πλάσμα φαινομενικά καλυμμένο με μαλλιά ξεβράστηκε σε μια παραλία των Φιλιππίνων, υποκινώντας ορισμένους ντόπιους να ζητήσουν από τον κόσμο να προσευχηθεί υπό τον φόβο για επικείμενη καταστροφή.


Το πλάσμα μήκους περίπου 6 μέτρων - μια μη αναγνωρίσιμη οργανική μάζα - ξεβράστηκε στο Barangay, San Antonio, στην επαρχία Oriental Mindoro στις Φιλιππίνες την Παρασκευή το βράδυ.

Ένας ντόπιος κάτοικος, ο Tam Maling, ήταν από τους πρώτους που είδε το "τέρας" και ζήτησε από τους ανθρώπους στο Facebook να «προσευχηθούν για μας», καθώς φοβόταν ότι το πλάσμα αποτελεί σημάδι επικείμενου σεισμού. Μπορεί η θεωρία του Maling να ακούγεται δραματική, ωστόσο είναι γεγονός ότι ένας σεισμός του 2017 έσπρωξε κάποια περίεργα νεκρά πλάσματα στην επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένου ενός που μοιάζει πολύ με την ανακάλυψη της Παρασκευής.

Οι ντόπιοι περιέγραψαν το γιγαντιαίο πλάσμα ως δύσοσμο νεκρό οργανισμό, ωστόσο, η πιο πιθανή εξήγηση πως στην πραγματικότητα πρόκειται μια φάλαινα σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης, "πιθανώς μια φάλαινα φυσητήρα", σύμφωνα με το Marine Wildlife Watch της Φιλιππίνες. Όταν παρόμοιο εύρημα είχε εντοπιστεί σε παραλία των Φιλιπίννων το 2016, κάποιοι είχαν σπεύσει να δηλώσουν ότι πρόκειται για νέο είδος έμβιου πλάσματος, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν είδος φάλαινας.

 
Top