Το βίντεο που τράβηξε διασώστης από το ασθενοφόρο προκαλεί οργή

Είναι μεσημέρι Τετάρτης στην εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης. Το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να φτάσει στο σημείο που έχει κληθεί για παρέχει τις πρώτες βοήθειες. 


Παραμένει όμως ακινητοποιημένο στην κίνηση γιατί Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης έχει γεμίσει από αυτοκίνητα και φορτηγά.

Το πλήρωμα με τη σειρήνα προσπαθεί να προειδοποιήσει τους οδηγούς να ανοίξουν τον δρόμο, χωρίς όμως ιδιαίτερα αποτελέσματα. Προσπαθεί δηλαδή να τους θυμίσει να σεβαστύν τον ΚΟΚ. 


Τελικά ο οδηγός του ασθενοφόρου με απίστευτους ελιγμούς και υπομονή κατάφερε να βρει διέξοδο και να συνεχίσει την πορεία του προς το επείγον περιστατικό…Το βίντεο ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook, ο Νίκος Γκούρτσας, ένας από τους διασώστες που βρισκόταν μέσα στο ασθενοφόρο. Σχολιάζοντας το περιστατικό στην ιστοσελίδα ekabnews.gr δήλωσε:

«Το πρόβλημα μα την αποκλεισμένη ΛΕΑ είναι σχεδόν μόνιμο και άλυτο θα έλεγα. Σχεδόν πάντα όταν καλούμαστε να επέμβουμε σε περιστατικό και πρέπει να διέλθουμε εθνικό δρόμο με μεγάλη κίνηση οχημάτων βρισκόμαστε αντιμέτωποι με οχήματα που χρησιμοποιούν αδικαιολόγητα της συγκεκριμένη λωρίδα».


Για όσους δεν θυμούνται τον ΚΟΚ (ή κάνουν πως δεν τον θυμούνται) να πούμε ότι η οδήγηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επιτρέπεται μόνον στα οχήματα επείγουσας ανάγκης, δηλαδή το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική και την Τροχαία καθώς και στα ειδικά οχήματα οδικής ασφάλειας και συντήρησης των αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας.Η στάση στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως όταν το αυτοκίνητο έχει πάθει βλάβη ή εάν σας σταματήσει η Τροχαία.

Ο νέος ΚΟΚ τιμωρεί τη χρήση της ΛΕΑ με άμεση αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας και άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.
E-Radio.gr 
 
Top