Η Συνέντευξη Τύπου για τη διεξαγωγή της μεγαλύτερης ναυτιλιακής έκθεση παγκοσμίως «Ποσειδώνια 2018», πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πειραιά, στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.).
Τα Ποσειδώνια 2018, που γιορτάζουν φέτος 50 χρόνια, θα πραγματοποιηθούν από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου 2018.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιστιοπλοϊκός αγώνας  «POSIDONIA CUP», εντάσσεται στον εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας 2018».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, τόνισε:

«Κυρίες και Κύριοι,
Ο Δήμος Πειραιά χαιρετίζει τη διεξαγωγή των “Ποσειδωνίων 2018”, της μεγαλύτερης ναυτιλιακής έκθεσης στον κόσμο. Τα Ποσειδώνια έχουν βαρύνουσα σημασία για την Ελλάδα, για την εθνική οικονομία, για τη ναυτιλία και κατ’ επέκταση για τον Πειραιά που είναι η βάση και η πόλη στην οποία χτυπά η καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας.

Στα Ποσειδώνια αναδεικνύεται το αισιόδοξο, δημιουργικό και εξωστρεφές πνεύμα της χώρας και αντικατοπτρίζεται το όραμά που έχουμε ως δημοτική αρχή για έναν Πειραιά σύγχρονο, μια πόλη λιμάνι, αντάξια των μεγάλων ευρωπαϊκών λιμανιών. Εργαζόμαστε συστηματικά και με ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, ώστε να συμβάλλουμε, στο πλαίσιο βέβαια των δικών μας αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων, προκειμένου να αναδειχθεί η πόλη μας σε ένα σύγχρονο ναυτιλιακό κέντρο. Για αυτό και τα Ποσειδώνια δεν μπορούν να απουσιάζουν για πάντα από τον Πειραιά. Είναι επιτακτική ανάγκη και είμαι υποχρεωμένος ως Δήμαρχος Πειραιά να είμαι αισιόδοξος, να ονειρεύομαι και να ψάχνω λύσεις ώστε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα δημιουργηθούν στον Πειραιά κατάλληλες υποδομές έτσι ώστε διοργανώσεις του μεγέθους και της σημασίας των Ποσειδωνίων να φιλοξενούνται στον “φυσικό” τους χώροστην φυσική τους έδρα που είναι ο Πειραιάς, το μεγάλο λιμάνι της χώρας, η έδρα της ελληνικής ναυτιλίας, η είσοδος και η έξοδος εκατομμύρια τουριστών για την Ελλάδα.

Φέτος, η έκθεση των Ποσειδωνίων συμπίπτει με τις Ημέρες Θάλασσας, τη μεγάλη γιορτή που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Πειραιά, με δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη την πόλη, πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές, οι οποίες έχουν ως επίκεντρο τη θάλασσα του Πειραιά. Επιπλέον, φέτος, για δεύτερη φορά έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στην πόλη μας το Posidonia Running Event, έναν αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων στο κέντρο του Πειραιά και με τη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων, οι οποίοι έχουν έρθει στην Ελλάδα από πολλά μέρη του κόσμου για τα Ποσειδώνια.   

Θα είναι μεγάλη μας λοιπόν χαρά να υποδεχθούμε στον Πειραιά τους δρομείς των Ποσειδωνίων και προσκαλούμε παράλληλα τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης να επισκεφθούν τον Πειραιά, να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές και τις δυνατότητες που προσφέρει η πόλη μας και να διασκεδάσουν μαζί μας στις εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους διοργανωτές των Ποσειδωνίων και ιδιαίτερα τον κ. Βώκο για την άριστη και παραγωγική  συνεργασία μας. Εύχομαι και αυτή τη χρονιά τα Ποσειδώνια να «ακτινοβολήσουν» σε όλο τον κόσμο και να περάσουν στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα το μήνυμα ότι η Ελληνική ναυτιλία είναι ο πρωταγωνιστής σε όλα τα μήκη και πλάτη των ωκεανών. Καλή επιτυχία σε όλους.
Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε. ο κ. Θεόδωρος Βώκος, τόνισε:
«Το αμείωτο ενδιαφέρον των εκθετών, των εμπορικών επισκεπτών και των συνέδρων που συμμετέχουν στα Ποσειδώνια ενισχύεται από τη συνεχή επενδυτική δραστηριότητα των Ελλήνων πλοιοκτητών, οι οποίοι σταθερά και συλλογικά ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας»,
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο μεγάλος αριθμός ελληνικών παραγγελιών για ναυπηγήσεις πλοίων συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, η οποία έχει στραμμένη την προσοχή της και στη συνεχή διαδικασία αναβάθμισης του ελληνόκτητου στόλου, που υπαγορεύεται τόσο από νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς όσο και από την ανάγκη για υιοθέτηση τεχνολογικών καινοτομιών με γνώμονα την ποιότητα».

«Η συνεχής προσπάθεια της ελληνικής ναυτιλίας να προσφέρει ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες, που έχει ως αποτέλεσμα να διατηρήσει η Ελλάδα την πρωτοκαθεδρία σε έναν τομέα που καθορίζει σχεδόν το 95% του παγκόσμιου εμπορίου, είναι ο βασικός πόλος έλξης δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών στην Αθήνα και τα Ποσειδώνια κάθε δύο χρόνια», κατέληξε ο κ. Βώκος.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης, στην ομιλία του επεσήμανε:

«Η έκθεση των Ποσειδωνίων καταφέρνει να παραμένει πάντα σύγχρονη και διαχρονικά επίκαιρη και πιστεύω ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αυτό είναι που απαιτείται. Μετά από μία μακρά περίοδο ύφεσης, οι αγορές αρχίζουν να δείχνουν θετικά σημάδια και τα Ποσειδώνια, ως το πιο αναγνωρισμένο διεθνές ναυτιλιακό φόρουμ, παρέχει μια αξιόπιστη πλατφόρμα για την παρουσίαση των ναυτιλιακών καινοτομιών  και την εκκίνηση νέων ή την ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρηματικών σχέσεων. Όπως πάντα, η έκθεση των Ποσειδωνίων αναδεικνύει, επίσης, το δυναμισμό και τη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας για την ευημερία της χώρας μας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και όλου του υπόλοιπου κόσμου. Διατηρώντας την πρώτη θέση διεθνώς, η ελληνική ναυτιλία συνεχίζει τη ναυτική της παράδοση. Αυτό αποτελεί τιμή και καθήκον για τη ναυτιλιακή μας κοινότητα και για όλους μας ξεχωριστά και είμαστε αποφασισμένοι να το υπερασπιστούμε έναντι κάθε πρόκλησης».

Ο Πρόεδρος του  Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.). κ. Γιάννης Μαραγκουδάκης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του:
«Συνεχίζοντας μία παράδοση που ξεκίνησε το 2000 με σκοπό να πλαισιώσουμε τον θεσμό της Διεθνής Ναυτιλιακής Έκθεσης ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ  με μία παράλληλη δράση, που βέβαια έχει άμεση διασύνδεση με την Ναυτιλία, τη διοργάνωση ιστιοπλοϊκού αγώνα στον οποίο συμμετοχή θα είχαν εκθέτες των ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ και άλλες ναυτιλιακές εταιρίες που έχουνε απόλυτη σχέση με τη Ναυτιλία, φθάνουμε εφέτος στην 9η διοργάνωση του POSIDONIA CUP. Εφέτος οι συμμετοχές έφθασαν τις 58 και τα πληρώματα έφθασαν αισίως τους 600. Ο μεγαλύτερος αριθμός στην 18ετή ιστορία του αγώνα. Η διοργάνωση εντάσσεται και σηματοδοτεί και την έναρξη της εκδήλωσης «Ημέρες Θάλασσας» του Δήμου Πειραιά, η οποία ξεκινάει την ίδια ημέρα και συνεχίζεται μέχρι τις 10 Ιουνίου περίπου παράλληλα με την ναυτιλιακή έκθεση των ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ».
 
Top