Έκπληξη προκαλεί η φοροδιαφυγή, από τον διακεκριμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου ιδιοκτήτη του εστιατορίου Βαρούλκο.
Η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) έβαλε λουκέτο για 48 ώρες στο γνωστό εστιατόριο στον Πειραιά καθώς κατόπιν έρευνας από τους ελεγκτές της Αρχής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη διαπιστώθηκε πως δεν είχε κοπεί τιμολόγιο αξίας 1.500 ευρώ

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως γίνεται έλεγχος και σε μια ταμειακή μηχανή.


ΠΗΓΗ

Εστιατόριο Βαρούλκο: Δεν έχουμε διαπράξει καμία παράβαση - Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη

«To εστιατόριο Βαρούλκο δεν έχει διαπράξει καμία παράβαση» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας με αφορμή την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να επιβάλλει υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας 48 ωρών στο εστιατόριο για φορολογική παράβαση....

«Η παράβαση αφορά την έλλειψη συγχρονισμού της έκδοσης ενός δελτίου παραγγελίας με την έκδοση τιμολογίου 1.500 ευρώ σε γραφείο τουρισμού για γκρουπ τουριστών που παρελήφθησαν από τουριστικό λεωφορείο. Το αντίστοιχο οριστικό παραστατικό εκδόθηκε κανονικά. Η διαρροή περί δήθεν ελέγχου ταμειακής μηχανής είναι παντελώς αναληθής, όπως προκύπτει από τα δελτία ελέγχου που έχει στη διάθεσή της η εταιρεία. Με το συγκεκριμένο γραφείο η εταιρεία μας έχει πολυετή συνεργασία και όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται στη βάση επίσημων οικονομικών προσφορών και εξοφλούνται πάντοτε μέσω εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού, όπως αποδεικνύεται από τα 50 και πλέον παραστατικά μέχρι σήμερα».

Το «Βαρούλκο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, "εδώ και 30 χρόνια στηρίζει τoν τουρισμό και την εθνική οικονομία, τιμά την ελληνική γαστρονομία, απασχολεί περισσότερους από 90 μόνιμους εργαζομένους, καταβάλλοντας εμπρόθεσμα κάθε φόρο, τέλος και ασφαλιστικές εισφορές. Το εστιατόριο έχει δεχθεί δεκάδες ελέγχους, περισσότερους από οποιοδήποτε άλλο έχοντας αποδείξει κατ΄ επανάληψη την απόλυτη νομιμότητα της λειτουργίας του σε όλα τα επίπεδα."

Η εταιρική οικογένεια του Βαρούλκου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη ενάντια σε αυτήν την κατάφωρα άδικη απόφαση, ενώ επιφυλάσσεται να διεκδικήσει και κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά της έναντι κάθε υπευθύνου προκειμένου να προστατεύσει τη φήμη και την ομαλή λειτουργία της».

Η εταιρεία επισημαίνει οτι το εστιατόριο θα λειτουργήσει κανονικά την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  

 
Top