Έληξε η απεργία της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΣΕΜΠΟ του Πειραιά, καθώς οι εμπλεκόμενες πλευρές αποφάσισαν να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν είναι το αίτημα για ένταξη των εργαζομένων στο καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Ναυτική Ένωση είχε ζητήσει χθες την παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη διακίνηση του εμπορίου και του φορτίου διαμετακόμισης.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας, με πρωτοβουλία του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, των εργοδοτών τους, των νομικών συμβούλων των δύο πλευρών και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Λ.Σ., Σταμάτης Ράπτης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε πλήρως τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων, που είναι η ένταξή τους στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών, καθώς και η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», θέση με την οποία «συντάχθηκαν οι νομικοί εκπρόσωποι των εργοδοτών, των εργαζομένων, όπως και ο κ. Νεφελούδης».

Κατόπιν αιτήματος του υπουργού Ναυτιλίας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κάλεσε τις δύο πλευρές σε συνάντηση, στο γραφείο του, την Τρίτη 12 Ιουνίου για να αρχίσουν συνομιλίες για τα τεχνικά ζητήματα, με στόχο να ικανοποιηθούν και τα δύο αιτήματα των εργαζομένων.
 
Top