Ο «Άρχοντας των φυλακών», ο… διαχειριστής «γραφείου» ενοικιαζόμενων εκτελεστών, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, ο Κλοντιάν Λεκοτσάϊ ή «Κλόντι», κατηγορείται για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 50χρονου ισοβίτη Γιάννη Σκαφτούρου. «Γιατί έτσι ήθελα» ήταν η απάντηση του βαρυποινίτη σε ερώτηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά για τους λόγους που επιτέθηκε σε ένα από τα ηγετικά μέλη της Greek Mafia. 

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί με βάση μαρτυρικές καταθέσεις σχημάτισαν μία ακόμη δικογραφία σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Σημειώνεται ότι ο «Κλόντι» ήταν έγκλειστος στις φυλακές Χανίων, ωστόσο μεταφέρθηκε σε αυτές του Κορυδαλλού για την εκδίκαση μίας εκ των πολλών υποθέσεων για τις οποίες κατηγορείται. 

Ο «Κλόντι» κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία στην δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ενός ήταν αυτός που φέρεται να είχε δώσει «εντολή» στους Αρμπέρ Μπάκο (μακελάρης του Μικρολίμανου) και τον Shushari Glajdol ή Olti Dulce, να πυροβολήσουν τον 65χρονο δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο στις 3 Νοεμβρίου 2014, έξω από το σπίτι του την Πεντέλη. 

Είχε προηγηθεί και ακολουθήσει αυτής της ενέργειας η συμμετοχή τους στην δολοφονική επίθεση σε μπαρ του Μεταξουργείου, στις 31 Οκτωβρίου 2014, η οποία εκδηλώθηκε επειδή κάποιος της δολοφονικής «παρέας» είχε… φάει ξύλο στο συγκεκριμένο κατάστημα κατά τη διάρκεια καυγά. Είχε πυροβολήσει με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 43χρονου θαμώνα, πατέρα δύο παιδιών και τον τραυματισμό μιας σερβιτόρας, ενώ είχε κάνει το ίδιο και στις 6 Νοεμβρίου σε καφενείο στον Αγ. Παντελεήμονα χωρίς να τραυματιστεί κανείς. 

Οι αστυνομικοί που έχουν χειριστεί τις συγκεκριμένες υποθέσεις «παραξενεύονται» από το γεγονός της επίθεσης προς τον Γιάννη Σκαφτούρο, καθώς στο παρελθόν ο «Κλόντι» φέρεται να είχε συσχετιστεί με εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου κατά μελών αντίπαλων «φατριών» του εγκλήματος για λογαριασμό της Greek Mafia. Ο «Κλόντι» είχε συλληφθεί στα Σεπόλια, στο διαμέρισμα αναζητούμενου εκτελεστή συμβολαίων θανάτου για λογαριασμό της ελληνικής μαφίας. Ανάμεσα στα προς εκτέλεση «συμβόλαια» ήταν πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., για 250.000 ευρώ, και πρωτοκλασάτων μελών αντίπαλων συμμοριών. 

Σημειώνουν επίσης πως ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μαζί με τον «Κλόντι» και τον «Όλντι», στις 4 Ιανουαρίου 2017 επιχείρησαν να εκτελέσουν «συμβόλαιο θανάτου» μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, με στόχο τον 44χρονο βαρυποινίτη, «Καράφλα»-«Νταίζη» ή «Σαμπρέλα», ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτή σύγκρουση με ηγετικά μέλη της Greek Mafia. Τον τραυμάτισαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι στον λαιμό και το μπράτσο κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου. Ο βαρυποινίτης είχε επιζήσει και λίγους μήνες αργότερα να αποφυλακιστεί. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν η συγκεκριμένη υπόθεση και η «αμοιβή» εκτέλεσής της να έχουν αποτελέσει την αφορμή της επίθεσης με στόχο τον Γιάννη Σκαφτούρο. 

Ο «Κλόντι», ως ανήλικος, είχε συλληφθεί το 1997 για κλοπές. Το 2003 είχε συλληφθεί και πάλι γιατί είχε δραπετεύσει από το Κατάστημα Κράτησης Ανήλικων Βόλου. Το 2005 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα πυροβόλησε και τραυμάτισε με πιστόλι στην κοιλιά, ομοεθνή του. Το 2006 μαζί με δύο άλλους ομοεθνείς του, στην ίδια περιοχή μαχαίρωσαν στο λαιμό και τα πλευρά άλλους συμπατριώτες τους. Είχε συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών και κλοπές το 2013 και εξέτισε ποινή κάθειρξης στις Φυλακές Κέρκυρας. Ελαβε έξι ημέρες άδεια και δύο οδοιπορικά, ωστόσο δεν εμφανίστηκε ποτέ και κηρύχτηκε δραπέτης. Από εκεί και πέρα συνεχίστηκε το δολοφονικό ντελίριο…

Πηγή: thetoc.gr
 
Top