«Ξεφορτώνεις» τα παλιά σου πλοία και εκμεταλλεύεσαι τις υψηλές τιμές του scrap.Αυτό σκέφτηκε ο ''πολυμήχανος''εφοπλιστής Αδαμάντιος Πολέμης...
Σε ακόμη μία πώληση ενός VLCC της εταιρείας του New Shipping προχώρησε ο εφοπλιστής Αδαμάντιος Πολέμης καθώς έστειλε για scrap το tanker New Andros (χωρητικότητας 301.620-dwt και κατασκευής 1999).
Το πλοίο πωλήθηκε έναντι 448 δολαρίων ανά ldt με το συνολικό κέρδος του εφοπλιστή να φτάνει τα 17,9 εκατ. δολάρια.
Αξίζει να αναφερθεί πως το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο έχει δύο μπρούτζινες προπέλες οι οποίες ζυγίζουν 60 τόννους η κάθε μία.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική κίνηση του εφοπλιστή στον τομέα της διάλυσης. Νωρίτερα το 2018 είχε πουλήσει το VLCCs New Tinos και New Friendship.

Όσον αφορά το New Tinos (χωρητικότητας 305.000-dwt και κατασκευής 1999) ήταν το πρώτο πλοίο διαλύθηκε στο Πακιστάν εδώ και 20 περίπου μήνες μήνες.

Το New Tinos είχε «πιάσει» 442 δολάρια ανά ldt δηλαδή για 19,1 εκατομμύρια δολάρια.


Η ναυτιλιακή εταιρεία είχε αγοράσει το συγκεκριμένο πλοίο το 2015 έναντι 28 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Μάρτιο του 2018 η εταιρεία της οποίας ηγείται ο κ. Πολέμης πούλησε ακόμη ένα VLCC για scrap για 17,8 εκατ. δολάρια. Ο λόγος για το New Friendship (χωρητικότητας 279.000-dwt και κατασκευής 1999) το οποίο μετονομάστηκε σε S Friendship και οδηγήθηκε στα διαλυτήρια.

Οι κινήσεις αυτές της New Shipping έρχονται σε μία περίοδο που οι πωλήσεις πλοίων VLCCs για scrap ακολουθούν έντονα ανοδική πορεία, λόγω και των χαμηλών τιμών στην αγορά των VLCCs, που κινούνται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών.   πηγή
 
Top