Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων στο Μάτι και τη γύρω περιοχή
Αυξάνονται συνεχώς οι αγνοούμενοι
Σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών
Έκκληση για τον εντοπισμό των διδύμων που διασώθηκαν αλλά αγνοούνται
23 παιδιά νοσηλεύονται στο Παίδων Αγία Σοφία

Στους 79 ανέρχεται επίσημα ο αριθμός των νεκρών.... από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Δευτέρα την Ανατολική Αττική, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών, ενώ είναι πιθανό ανάμεσα στους αγνοούμενους να περιλαμβάνονται και νεκροί.

Τραυματίες είναι 164 ενήλικες εκ των οποίων οι 10 είναι σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, αφού ένας αποσωληνώθηκε και τα παιδιά αυξήθηκαν σε 23. Στα νοσοκομεία έχουν παραμείνει νοσηλευόμενοι 71 ενήλικες. Όλοι τους νοσηλεύονται κυρίως στον Ευαγγελισμό και ακολουθεί, το Σισμανόγλειο, ΚΑΤ και το Αττικό Νοσοκομείο.

Τα παιδιά, που ευτυχώς κανένα τους δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση που νοσηλεύονται στο Παίδων Αγία Σοφία.

100 οι αγνοούμενοι

Μέχρι αυτή τη στιγμή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία που συγκεντρώνει τις αναγγελίες για αγνοουμένους έχει δεχτεί κλήσεις για περισσότερα από 100 άτομα.Η αναγνώριση θα γίνει και με συνδρομή επιστημονικών μεθόδων όπου χρειαστεί από κλιμάκια ιατροδικαστών που έχουν συσταθεί.

Όσοι αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και δεν τους βρίσκουν, καλούνται να επικοινωνήσουν με το «199» για να το αναφέρουν στην Πυροσβεστική, να καταγραφεί η περίπτωση και να λάβουν οδηγίες.

Έκκληση για τον εντοπισμό των δύο κοριτσιών που διασώθηκαν αλλά αγνοούνται

Τις αγνοούμενες 9χρονες κόρες του (Σοφία και Βασιλική) ψάχνει ο Γιάννης Φιλιππουλος, τις οποίες είδε σε βίντεο που κυκλοφορεί από τη βάρκα που τις διέσωσε.

Στο βίντεο φαίνεται να αποβιβάζονται από το σκάφος στο λιμάνι της Ραφήνας, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να τον διαβεβαιώσει αν είναι ζωντανές και αν ναι, που βρίσκονται. Έκτοτε όμως, παρά τις προσπάθειες των γονιών, τα κοριτσάκια δεν έχουν εντοπιστεί, με τον πατέρα τους να καταγγέλλει στον ΣΚΑΪ ότι στη Ραφήνα δεν έγινε καταγραφή των διασωθέντων.

Έχουν ερευνηθεί τουλάχιστον 200 σπίτια

Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού έχουν ήδη ερευνήσει σχεδόν 200 σπίτια στο Μάτι ενώ ερεύνησαν και μια φήμη που κυκλοφορούσε για θύματα σε ξενοδοχείο, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στην περιοχή του Νέου Βουτζά, στο Μάτι και τη Ραφήνα οι διασώστες ψάχνουν να βρουν τυχόν θύματα περνώντας από πόρτα σε πόρτα και από σπίτι σε σπίτι.

Περισσότερα από 2.000 σπίτια καταστράφηκαν, πάνω από 300 οχήματα παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ 10.000 στρέμματα έσβησαν από τον χάρτη πρασίνου.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Μαραθώνος αποκαταστάθηκε. Κλειστή παραμένει η Ποσειδώνος στο Μάτι από το Κόκκινο Λιμανάκι μέχρι την διασταύρωση με την οδό Αγίου Ανδρέα. Κλειστή είναι επίσης η οδός Κυανής Ακτής στο Μάτι από τη Λεωφόρο Μαραθώνος μέχρι την οδό Ποσειδώνος.Ξεκίνησαν ξανά οι επιχειρήσεις του Λιμενικού

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος, στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ στις ακτές του Αγίου Ανδρέα – Κόκκινο Λιμανάκι – Μάτι καθώς και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Ραφήνας, συνεχίζουν να επιχειρούν συνολικά πλωτά μέσα του Λιμενικού καθώς και αρκετά ιδιωτικά σκάφη.

Έχουν περισυλλεγεί από ακτές και θάλασσα περισσότερα από 700 άτομα και έχουν μεταφερθεί με μέσα του Λιμενικού στο λιμένα Ραφήνας.

Επίσης, διάφορα αντικείμενα καθώς και χρηματικά ποσά έχουν εντοπιστεί και παραδοθεί από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών στη Λιμενική Αρχή Ραφήνας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που χρήζουν παροχής συνδρομής από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, μπορούν να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης του Λιμενικού Σώματος «108».
 
Top