Απόψεις για θέματα Δικαιοσύνης, αλλά και για ζητήματα που αφορούν στα δικαστήρια Πειραιά, αντάλλαξαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργος Σταματογιάννης, και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Ο κ. Σταματογιάννης εξέθεσε τις απόψεις του σχετικά με τις εξελίξεις για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στην Κοζάνη στις 7 Ιουλίου και τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί ένας κοινός τόπος ώστε να μη δημιουργείται ανασφάλεια σχετικά με την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας στη διαμεσολάβηση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι εν αναμονή του σκεπτικού της αποφάσεως της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες στην κατεύθυνση της υποχρεωτικής εφαρμογής του θεσμού.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι τα θεσμικά όργανα των δικηγόρων είναι πάντα ευπρόσδεκτα σε ανοιχτό διάλογο για την ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Σχετικά με τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά στην πρώην «Ράλλειο Σχολή», ο υπουργός δήλωσε ότι «αποτελεί ένα από τα κύρια μελήματά μου κι έχω δώσει τις σχετικές εντολές στους αρμόδιους (ΤΑΧΔΙΚ) για την επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να υπάρξει ένα αίσιο και γρήγορο αποτέλεσμα».     
 
Top