Για δύσκολες εποχές ετοιμάζεται η EBay καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας στέλνουν αρνητικά 
σινιάλα στην αγορά, μετά και από τις τελευταίες απολύσεις.

Ο διαδικτυακός κολοσσός λιανικού εμπορίου ανακοίνωσε πως αναμένει πωλήσεις $2,64-2,69 δισ. το β' τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν $2,73 δισ. Βέβαια, τα λειτουργικά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 εκτοξεύθηκαν στα 642 εκατ. δολάρια, από μόλις 29 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα κέρδη ανά μετοχή υπολογίζονται στα 54 με 56 σεντς, με τους αναλυτές να αναμένουν 56 σεντς. Η εταιρεία απέτυχε το στόχο σε ότι αφορά το έτος, παλεύοντας στη «σκιά» του ανταγωνιστή της που ακούει στο όνομα Amazon (η οποία σήμερα έσπασε κάθε ρεκόρ με $900 δισ. κεφαλαιοποίηση και 1.840$ ανά μετοχή).

Η μετοχή της eBay βουτά 5% μετα-συνεδριακά στη Wall Street, ενώ η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σε 37,8 δισ. δολάρια –αύξηση 1% εντός του 2018.

Σε ό,τι αφορά στα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο, αυξήθηκαν στα 2,64 δισ. δολάρια, από 2,42 δισ. το δεύτερο τρίμηνο του 2017.

Για το τρίτο τρίμηνο, οι αναλυτές –σε έρευνα της FactSet– αναμένουν έσοδα μεταξύ 2,64 δισ. και 2,69 δισ. δολαρίων.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την οικονομική πορεία της EBay προκειμένου να εξακριβώσουν το κατά πόσο μπορεί να επιβιώσει στο χώρο του διαδικτυακού εμπορίου στον οποίο κυριαρχεί η Amazon. Την ίδια στιγμή άλλοι ανταγωνιστές κερδίζουν έδαφος προσφέροντας νέες ψηφιακές επιλογές, όπως η Wal-Mart

 
Top