Η αστυνομία της Μόσχας ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην σύλληψη ενός ατόμου, που προκάλεσε ζημιές σε άγαλμα ενός γνωστού σοβιετικού ποδοσφαιριστή έξω από το στάδιο Σπάρτακ, όπου η Αγγλία αντιμετώπισε και νίκησε στα πέναλτι την Κολομβία σε αγώνα της φάση των «16»....

Αυτός που συνελήφθη έγραψε, σύμφωνα με εικόνες που εμφανίστηκαν στα social media κατά τη διάρκεια του αγώνα, την λέξη «Αγγλία» με κόκκινο χρώμα στο στήθος του αγάλματος του Φιόντορ Τσερενκόφ, πρώην μέσου της σοβιετικής εθνικής ομάδας και παίκτη της Σπαρτάκ Μόσχας που πέθανε το 2014.Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εντόπισε και συνέλαβε τον φίλαθλο, που βανδάλισε το άγαλμα, το οποίο βρίσκεται κοντά στην κύρια είσοδο του σταδίου. Οι πρώην παίκτες της Σπαρτάκ και τα μέλη της ακαδημίας Νέων του συλλόγου αφήνουν συχνά λουλούδια από το άγαλμα του Τσερενκόφ, τιμώντας έτσι έναν από τους πιο αγαπημένους πρώην παίκτες της ομάδας.

Η αστυνομία δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του φιλάθλου, ούτε έκανε γνωστό εάν είναι Βρετανός υπήκοος. Λίγο αργότερα πάντως το άγαλμα καθαρίστηκε. Το βρετανικό υπουργείο εξωτερικών δήλωσε ότι εξετάζει την υπόθεση.

'England fan' detained after beloved statue vandalised at World Cup stadium

Οι αστυνομικές δυνάμεις της Ρωσίας δεν αφήνουν, πάντως, να δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο κατά την διάρκεια του Μουντιάλ. Δείτε το παρακάτω βίντεο, και το ξύλο που έφαγαν δυο φίλαθλοι, όταν θέλησαν να… δημιουργήσουν ένταση σε δρόμο της Μόσχας. Έκαναν το λάθος να ανέβουν για λίγο πάνω σε αυτοκίνητο της αστυνομίας και το πλήρωσαν.
 
Top