Διακατεχόμενη δημόσια δασική έκταση είναι το περιφραγμένο οικόπεδο στο οποίο εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους εικοσιεπτά άνθρωποι 
από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.
Αυτό δήλωσε επισήμως κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελος. Με δικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό εκρίθη η δασική έκταση αυτή υπέρ του δημοσίου ενώ αναμένεται, ύστερα από προσφυγή των διεκδικητών, φερόμενων ως ιδιοκτητών, νέα δικαστική απόφαση σε δεύτερο βαθμό.Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι η περιοχή αυτή, πάνω από τη θάλασσα στο Μάτι, έχει χαρακτηρισθεί ως ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων και απαγορεύεται η ανέγερση πρώτης ή δεύτερης κατοικίας.

Η διερεύνηση συνεχίζεται και οι αρμόδιες Αρχές αναζητούν στοιχεία για την αυθαιρεσία δόμησης στην περιοχή όπου βρήκαν το θάνατο πολλοί άνθρωποι από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Το οικόπεδο είναι περιφραγμένο απέξω, όπως σχεδόν όλες οι ιδιοκτησίες στην περιοχή. Στο σημείο της περίφραξης που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του οικοπέδου το οποίο βλέπει προς τη θάλασσα διακρίνεται μία πόρτα. Είναι το μοναδικό σημείο από το οποίο μπορεί κανείς να κατέβει προς τη θάλασσα μέσω κάποιων υποτυπωδών σκαλοπατιών. Η δίοδος που αναζητούσαν εναγωνίως, δίχως όμως επιτυχία, το απόγευμα της Δευτέρας οι 27 άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί.
Mια ενδιαφέρουσα ανάρτηση για το οικόπεδο του θανάτου.
 
Top