Οι υπεύθυνοι του ενυδρείου στο Σαν Αντόνιο του Τέξας φοβήθηκαν ότι ο καρχαρίας μήκους 45 εκατοστών ονόματι "Helen" δεν θα επιβιώσει κατά τη μεταφορά του από τους ληστές αλλά τελικά οι αρχές τον εντόπισαν και επεστράφη στο ενυδρείο σε καλή κατάσταση...


Ένα πρωτοφανές περιστατικό που μοιάζει σαν να βγήκε μέσα από τις σελίδες κινηματογραφικού σεναρίου εξελίχθηκε το Σάββατο σε ενυδρείο του Σαν Αντόνιο στο Τέξας. Δύο άνδρες και μία γυναίκα πλησίασαν μια ανοικτή δεξαμενή, όπου οι επισκέπτες επιτρέπεται να ταΐζουν ή και να αγγίζουν ορισμένα είδη ψαριών. Ο ένας άρπαξε από την ουρά έναν μικρό καρχαρία και οι άλλοι δύο τον τύλιξαν σε βρεγμένη κουβέρτα και στη συνέχεια τον έβαλαν σ’ έναν κουβά που είχαν τοποθετήσει σ’ ένα παιδικό καροτσάκι.

Οι τρεις δράστες έφυγαν με τη... λεία τους παριστάνοντας ότι κουβαλούν ένα μωρό. Πίσω τους ωστόσο άφηναν άθελά τους ίχνη από τα νερά που έτρεχαν. Μέλος του προσωπικού του ενυδρείου που αντιλήφθηκε το περιστατικό, κοιτώντας τις κάμερες ασφαλείας, τούς ακολούθησε στο πάρκινγκ και επιχείρησε να τους κλείσει το δρόμο. Δεν κατάφερε όμως να σταματήσει τον ύποπτο που κουβαλούσε τον καρχαρία, ο οποίος μπήκε ένα αυτοκίνητο (φορτηγάκι) κι έφυγε. Οι συνεργάτες του συνελήφθησαν και ομολόγησαν την ενοχή τους.

Οι πληροφορίες που έδωσε το κοινό, βοήθησαν την αστυνομία να εντοπίσει μια ώρα μετά σε ένα γκαράζ το φορτηγάκι που χρησιμοποίησαν οι κλέφτες και να συλλάβει έναν 38χρονο άνδρα.


Οι υπεύθυνοι του ενυδρείου φοβήθηκαν ότι ο καρχαρίας μήκους 16 ιντσών (περίπου 45 εκατοστά) ονόματι "δεσποινίς Helen" δεν θα επιβιώσει, αλλά τελικά τους επεστράφη και είναι σε καλή κατάσταση.

Το άλλο περίεργο είναι γιατί αποφάσισαν να κλέψουν τον μικρό καρχαρία καθώς δεν είχαν να αποκομίσουν κάποιο ιδιαίτερο όφελος από την πράξη τους, αφού το συγκεκριμένο είδος καρχαρία (horn shark) αφθονεί ανοικτά της Καλιφόρνια και δεν θα μπορούσαν να τον πουλήσουν για πάνω από 400 δολάρια, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ στο Σαν Αντόνιο.

Πηγή:  
 
Top