Ασημένιο μετάλλιο για την Κρητικοπούλα  απο τον Αγιο Νικόλαο Μαρία Μπελιμπασάκη!Για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου θα έπαιρνε το χρυσό αλλά της...βγήκε η κούραση στα 400 μέτρα.

Η Μαρία Μπελιμπασάκηκατάφερε να φέρει ένα ακόμα μετάλλιο στην Ελλάδα, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στον τελικό των 400μ. κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση κατακτώντας το ασημένιομετάλλιο, το οποίο ήταν το πέμπτο για την ελληνική αποστολή σε αυτή τη διοργάνωση.


Μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο κομμάτι της κούρσας, η Μπελιμπασάκη μπήκε πρώτη στα τελευταία 100 μέτρα, όμως, εκεί της «βγήκε» η κούραση και έχασε στο… νήμα το χρυσό. 
Μάλιστα η Πολωνή, Γιστίνα Σβιέτι, που πήρε την πρώτη θέση, τερμάτισε μόλις 4 δέκατα του δευτερολέπτου(50.41) πριν από τη Μαρία Μπελιμπασάκη.

Παρόλα αυτά, η επίδοση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας συνιστά νέο πανελλήνιο ρεκόρ για τα 400 μ. των γυναικών. Η Μπελιμπασάκη τερμάτισε σε 50.45 και πλέον κατέχει την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας, ξεπερνώντας βέβαια το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε η Φανή Χαλκιάκαι ήταν 50.56. Μια επίδοση που η Χαλκιά είχε κάνει επίσης σε αγώνα στο Βερολίνο.


 
 
Top