Ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε με το Blue Star Paros στο λιμάνι της Ερμούπολης το απόγευμα του Σαββάτου.
Περίπου στις 18:30 κι ενώ το πλοίο εκτελούσε το προγραμματισμένο του δρομολόγιο και ήταν έτοιμο να αναχωρήσει από το τελευταίο λιμάνι, δηλαδή αυτό της Σύρου, με προορισμό τον Πειραιά, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και τόσο ομαλά.
Με το που έλυσαν οι κάβοι, η πίσω δεξιά πόρτα εισόδου επιβατών του πλοίου προσέκρουσε σε μπίντα της κεντρικής προβλήτας, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά (στράβωσε). Καθοριστικό ρόλο για το περιστατικό έπαιξαν και οι πολύ ισχυροί βοριάδες που δυσχέραιναν τις κινήσεις του πλοίου.
Στο Blue Star Paros διενεργήθηκε επιθεώρηση από κλιμάκιο του Λιμεναρχείου και από εμπειρογνώμονες για να διαπιστωθεί αν είναι αξιόπλοο να ταξιδέψει, δεδομένων και των εξαιρετικά αντίξοων καιρικών συνθηκών.
Στο ναυπηγείο για επισκευή. Ταλαιπωρία για τους επιβάτες
Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από από μηχανικούς του πλοίου και κλιμάκιο του Νεώριο, η ζημιά δεν αποκαταστάθηκε στο σύνολό της ούτως ώστε να αναχωρήσει με ασφάλεια το Blue Star Paros. Έτσι, ρυμουλκήθηκε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου Νεωρίου για να ολοκληρωθεί η επισκευή του.
Στο πλοίο επιβαίνουν 1365 επιβάτες και είναι φορτωμένο με περισσότερα από τα 178 Ι.Χ. οχήματα, 38 δίκυκλα και 8 φορτηγά. Εκκενώθηκε από επιβάτες και η πλοιοκτήτρια εταιρία, Blue Star Ferries, ενημέρωσε ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και στη συνέχεια θα ταξιδέψει για Πειραιά
 
Top