Τέλη κυκλοφορίας 2019 χωρίς αλλαγές, σχετικά με το προηγούμενο έτος, θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων σύμφωνα με όσα 
δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν επεξεργάζεται κάποια αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων για το έτος 2019.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, «τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων θα μείνουν και το 2019, στα ίδια επίπεδα με το 2018. Δεν θα έχουμε σε καμία κατηγορία μεγαλύτερα ποσά, ούτε και μικρότερα, ενώ η υφυπουργός είπε ότι δεν υπήρχε δημοσιονομικός χώρος για να μειωθούν τα τέλη σε αυτή τη φάση». Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «αργότερα» θα υπάρξουν μειώσεις σε αυτά, όμως δεν έγινε πιο συγκεκριμένη και δεν ξεκαθάρισε πότε προσδιορίζει το «αργότερα».


«Δεν έχουμε δημοσιονομικό χώρο για να αλλάξουμε τα τέλη κυκλοφορίας. Υπήρχε ένας δημοσιονομικός χώρος και τον πήραμε για να δώσουμε κάποιες φοροελαφρύνσεις. Αποφασίσαμε ότι οι φοροελαφρύνσεις αυτές θα είναι συγκεκριμένες που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες κινήσεις αυτή τη στιγμή, αργότερα όμως θα μπορέσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.Τα Τέλη Κυκλοφορίας που ισχύουν

NOMOΣ 4346/2015 – ΦΕΚ A 152 – 20.11.2015

Άρθρο 17

Ρυθμίσεις για τα τέλη κυκλοφορίας των επιβατικών οχημάτων1. Οι υποπεριπτώσεις α ́ και β ́ της περίπτωσης Α ́ της παρ. 1 του άρθρου 20 του Ν. 2948/2001 (Α 242), όπως ισχύει, αντικαθίστανται ως εξής:


«Α. Αυτοκίνητα οχήματα ιδιωτικής χρήσης

α) Επιβατικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31.10.2010 και δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα αυτών, ως εξής:β)Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανά χιλιόμετρο).Λαμβάνονται υπόψη οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος, ως εξής: 
Top