Ετήσια Επιμόρφωση στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας.


Η ειδική αγωγή αποτελεί μια προσέγγιση στη διδασκαλία και μάθηση, η οποία βασίζεται κυρίως σε ένα καθολικό σχεδιασμό ενός μοντέλου διδασκαλίας που ανταποκρίνενται κατάλληλα και επαρκώς στην εκπαιδευτική μετάδοση σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες. Αποτελεί ένα πεδίο μελέτης, της οποίας κύριος σκοπός είναι να δημιουργήσει ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες στους μαθητές με ιδιαιτερότητες κατανόησης, ακοής, όρασης και μαθησιακών δυσκολιών.


Στα πλαίσια καταπολέμησης της διάκρισης και την καθιέρωση της ισότητας το Υπουργείο Παιδείας προσλαμβάνει ειδικούς εκπαιδευτές σε ζητήματα ειδικής αγωγής, είτε αναβαθμίζοντας τις υπάρχουσας δομές, είτε ιδρύοντας ειδικές δομές εκπαίδευσης ΑμεΑ.


Από το 2016, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων έχει αυξήσει κατά 20% τα Τμήματα Ενταξης και κατά 8% τα Ειδικά Σχολεία και κατά τη διάρκεια του τελευταίου 1,5 χρόνου προχώρησε στην ίδρυση εκατοντάδων νέων δομών Ειδικής Αγωγής. Οι εκπαιδευτικοί σε θέματα ειδικής αγωγής για την ένταξή τους σε δομές Α’Βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης καλούνται να συγκεντρώνουν τίτλους σχετικούς με θέματα ειδικής αγωγής. Η ένταξη στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα επιτυγχάνεται και μέσω των επικουρικών πινάκων. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη εξαγγελία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αναμένονται σύντομα προσλήψεις 4.500 ατόμων στον τομέα της ΕΑΕ, δήλωση την οποία επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Παιδείας, κος Γαβρόγλου.

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον τομέα της Δια Βίου μάθησης οργανώνει και υλοποιεί σε κύκλους το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» διάρκειας 450ωρών .

Το παρόν σεμινάριο ετήσιας επιμόρφωσης – εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) πραγματοποιείται από το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα πλαίσια της λειτουργίας του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ βάσει του Νέου Νόμου των ΑΕΙ (άρθρο 48, ΦΕΚ 4485/4-8-2017. Το Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδας, ως αναγνωρισμένος κρατικός φορέας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις και όλα τα έργα που υλοποιεί μοριοδοτούνται σε οποιεσδήποτε προκηρύξεις, όπου προσμετρώνται οι επιμορφώσεις από ΑΕΙ.

Κλείστε μία θέση άμεσα στο τμήμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που ξεκινά 1 Οκτωβρίου 2018.


Το σεμινάριο μοριοδοτείται σε δομές πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 0,5 μονάδες σύμφωνα με: NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4473/2017.


Βάσει του άρθρου 46, Ν.4465/2017, αναγνωρίζεται στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)για τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018- 2019.


Βάσει του άρθρου 48, Ν. 4415/2016, δίνει τη δυνατότητα στους μόνιμους εκπαιδευτικούς να εργαστούν με απόσπαση στα ΣΜΕΑΕ (Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης). Η επιμόρφωση προσμετράται, μοριοδοτείται.


Το σεμινάριο μοριοδοτείται με το μέγιστο αριθμό μορίων (2) σύμφωνα με το ΦΕΚ με θέμα: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόληση ωρομίσθιων εκπαιδευτών δημόσιων ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης ειδικής αγωγής και δημόσιων σχολών επαγγελματικής κατάρτισης (ΔΣΕΚ)» (Αρ. Πρωτ. 4911/290/08-08-2017), στο διδακτικό αντικείμενο των προκηρυσσόμενων θέσεων.

Έναρξη επόμενου τμήματος: 01/10/2018Το σεμινάριο απευθύνεται:1. σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για τη συγκεκριμένη θεματική κατάρτιση.

2. σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, νηπιαγωγούς, νηπιοβρεφοκόμους, ψυχολόγους, καθώς και άλλους ειδικούς που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία (Πτυχιούχοι: ΑΕΙ Παιδαγωγικών τμημάτων, Καθηγητικών σχολών, ΤΕΙ: Κοινωνικής Εργασίας, ΙΕΚ: Ειδικής Προσχολικής Αγωγής, ΙΕΚ: Προσχολικής αγωγής, δραστηριοτήτων δημιουργίας & έκφρασης)

3. σε μόνιμους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να πάρουν απόσπαση και να εργαστούν σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

4. σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)

5. σε σχολικούς συμβούλους

6. σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης

7. σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αντίστοιχων ειδικοτήτων.

8. σε αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στο εξωτερικό με στόχο να διδάξουν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.

9. σε εκπαιδευτικούς σε διαπολιτισμικά σχολεία και σχολεία ειδικής αγωγής.

10. σε κοινωνιολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

11. σε υπηρετούντες στα Υπουργεία.

12. σε όσους επιθυμούν να επιμορφωθούν σε θέματα ειδικής αγωγής με στόχο τη δυναμική τους ένταξη στους επικουρικούς πίνακες.Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δηλώστε συμμετοχή κάνοντας κλικ εδώ.

Μάθετε περισσότερα για τα εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα του ΚΕΔΙΒΙΜ του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας εδώ.

Περίοδος αιτήσεων:

Εγγραφές έως και 28/09/2018

Έναρξη επόμενου τμήματος 01/10/2018Με το πέρας του σεμιναρίου χορηγείται:

1. Βεβαίωση Παρακολούθησης Επιμόρφωσης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας με απόλυτη ασφάλεια χορήγησης μέσω δυνατότητας ελέγχου γνησιότητας με QRcode.

2. Επιλογή Αριστείας: Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας υιοθετεί την αριστεία. Προαιρετικά, καθένας εκπαιδευόμενος μπορεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις περί αριστείας που φέρει το ΚΕΔΙΒΙΜ του τριτοβάθμιου ιδρύματος δύναται να αποκτήσει συμπληρωματική βεβαίωση που αποδεικνύει εξαιρετικό μαθησιακό αποτέλεσμα με ό,τι αυτό σημαίνει στην αγορά εργασίας βαρύνοντας απόλυτα το βιογραφικό του επιτυχόντα.

3. Παρακολούθηση εντελώς ΔΩΡΕΑΝ μοριοδοτούμενου επιμορφωτικού σεμιναρίου 100 ωρών και αρχικής αξίας 175 ευρώ στην Οργάνωση και τον Σχεδιασμό Διδασκαλίας σε ενήλικους και ανήλικους εκπαιδευομένους.
Πληροφορίες:

Για Θέματα Οικονομικής και Διοικητικής Διαχείρισης, Προγράμματος Σπουδών και λοιπά Επιστημονικά θέματα

Τηλέφωνο (help desk 10:00πμ - 16:00μμ): 210 3003913 l Fax: 210 3005043

E-mail: info@diaviou-teiste.grWeb site: http://www.diaviou-teiste.gr
 
Top