Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός πανηγύριζε, χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται σε δρόμους της Θεσσαλονίκης ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τη βροχή χημικών. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν τραυματίες.

Συγκεκριμένα, μία γυναίκα τραυματίστηκε στο πόδι από τα επεισόδια και μεταφέρθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εγκλωβισμένος κόσμος προσπαθεί να προφυλαχθεί από τα δακρυγόνα. 


Πανηγυρικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ, όπου την ώρα που οι γύρω δρόμοι πνίγονταν από τα δακρυγόνα, παρουσίαζε το σωτήριο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως η υπογραφή του 3ου μνημονίου, όπως είπε.

«Ιδιαίτερη χαρά και τιμή να εγκαινιάζω την 83η ΔΕΘ, την πρώτη Διεθνή Έκθεση που μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια δεν γίνεται κάτω από τη σκιά των Μνημονίων που βάραιναν την οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στα εγκαίνια της φετινής Έκθεσης, στο Βελλίδειο.

«Τρία χρόνια μετά τη δύσκολη συμφωνία του Αυγούστου του 2015, είναι η πρώτη φορά που μπορώ να σας πω με απόλυτη σιγουριά ότι πήραμε τις σωστές αποφάσεις και δικαιωθήκαμε», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.


«Παρά τις κριτικές, παρά τις φουρτούνες και τις αναταράξεις, την πολεμική, ακόμα και την υπονόμευση, αποδείχθηκε από τα ίδια τα πράγματα ότι τότε τελικά πράξαμε το σωστό», πρόσθεσε, την ώρα που χιλιάδες κόσμος διαδηλώνει κατά των συμφωνιών της κυβέρνησης.


 
Top