Νέα μορφή αναμένεται να πάρει ο Πειραιάς μέσα στους επόμενους μήνες καθώς η ανάπλαση του Μικρολίμανου σε συνδυασμό με την επέκταση του μετρό και του τραμ θα μετατρέψουν το λιμάνι σε συγκοινωνιακό κέντρο.

Η πόλη σύντομα θα αλλάξει μορφή βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα χιλιάδων αλλά και των τουριστών που επισκέπτονται κατά χιλιάδες τον Πειραιά κάθε χρόνο.

Η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης επενδύσεων, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς . 

Άλλωστε το λιμάνι του Πειραιά φέτος βρίσκεται στην 37η θέση της λίστας με τα 100 μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου της Lloyd’s List. Ο Πειραιάς πλέον είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και το έβδομο μεγαλύτερο της Ευρώπης.Το Μικρολίμανο
Σε έναν ελκυστικό διεθνή προορισμό αναμένεται να μετατραπεί το Μικρολίμανο, ένα έργο πνοής, όχι μόνο για τους κατοίκους του Πειραιά αλλά και του λεκανοπεδίου.

Το έργο, για το οποίο έδωσε το πράσινο φως προ διμήνου το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αφορά την ανάπλαση 15.600 τ.μ. στο Μικρολίμανο, το οποίο θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ελεύθερης πρόσβασης, με απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων που έχουν καταλάβει το χώρο.

Στον σχεδιασµό των έργων περιλαµβάνεται η απελευθέρωση του παραλιακού μετώπου από τραπεζοκαθίσματα -τα µαγαζιά θα έρθουν πιο πίσω, τα τραπεζάκια στο επάνω µέρος- και την κατασκευή δρόμου ήπιας κυκλοφορίας για κίνηση πεζών δίπλα στη θάλασσα. Επιπλέον θα περιλαμβάνει δρόμους ήπιας κυκλοφορίας με μεγάλα πεζοδρόμια, ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους περιπάτου και αναψυχής με δενδροφύτευση, αλλά και διάφορες παρεμβάσεις ανάπλασης σε συγκεκριμένες οδούς και περιοχές όπως η Ναυάρχου Βότση και τα προσφυγικά.

Η ανάγκη βελτίωσης της εικόνας αλλά κυρίως και της καθημερινότητας των πολιτών του Πειραιά και των τουριστών που συρρέουν κατά χιλιάδες κάθε χρόνο, ώθησε τις αρχές να κινηθούν άμεσα για την λήψη των αποφάσεων.

Τα έργα ανάπλασης ήταν κάτι που ζητούσαν εδώ και χρόνια, τόσο οι κάτοικοι της περιοχής, όσο και η δημοτική αρχή, αφού . η ανάγκη βελτίωσης της εικόνας αλλά κυρίως και της καθημερινότητας των πολιτών του Πειραιά και των τουριστών που συρρέουν κατά χιλιάδες κάθε χρόνο, κρίθηκε επιτακτική.
 
Top