Το Kινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης στην πλατεία Πηγάδας, στο οποίο μαθητές, δημότες, αλλά και φορείς μπορούν να ενημερωθούν για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό υλικό, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Η δράση έχει κοινωνικό χαρακτήρα, αφού οι επισκέπτες του Κινητού Κέντρου έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώσουν και το αντίστοιχο οικονομικό αντίτιμο προσφέρεται στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Η περιβαλλοντική καμπάνια εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να γίνει η ανακύκλωση μέρος της ζωής των Πειραιωτών και να αποκτήσουν τα παιδιά από μικρή ηλικία περιβαλλοντική συνείδηση.
Για τον λόγο αυτό ο Δήμος λειτουργεί στην πόλη 10 Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, όπου οι δημότες μπορούν να ανακυκλώνουν.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι πολίτες που ανακυκλώνουν έχουν ως ανταποδοτικό όφελος ένα οικονομικό αντίτιμο ανάλογα με την ποσότητα των συσκευασιών, το οποίο μπορούν να εξαργυρώσουν με δωρεάν αγορές σε συνεργαζόμενα super market.
Τα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης βρίσκονται:
1. Γρηγορίου Λαμπράκη & Ακτή Μουτσοπούλου-Πασαλιμάνι
2. Εθνάρχου Μακαρίου & Ελευθερίου Βενιζέλου 1, Νέο Φάληρο
3. Πλατεία Καραϊσκάκη-Λιμάνι Πειραιά
4. Δωδεκανήσου & Ερμουπόλεως-Καμίνια
5. Βλαχάκου & Μήλου-Αγία Σοφίας
6. 34ου Συντάγματος Πεζικού & Ευαγγελιστρίας
7. Πλατεία Πηγάδας
8. Τζαβέλα & Λεωφόρο Αλέξανδρου Παπαναστασίου
9. Συμβολή Λεωφόρου Χατζηκυριάκειου & Μαρίας Χατζηκυριακού
10. Πλατεία Γεννηματά – Καμίνια.
Στη σημασία της περιβαλλοντικής δράσης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος της πόλης, λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μαθητές αλλά και δημότες, μαθαίνουν τα οφέλη της ανακύκλωσης.
«Επισκέφθηκα το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης και συνομίλησα με μαθητές από το 50ο Δημοτικό Σχολείο, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση. Διαπιστώνω με χαρά ότι η νέα γενιά μαθαίνει να ανακυκλώνει και να αποκτά περιβαλλοντική συνείδηση», τόνισε.
Επιπλέον αναφέρθηκε στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την ανακύκλωση, τονίζοντας πως υπάρχει σταθερή συνεργασία με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση και πως θα τοποθετηθούν κι άλλα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο άμεσο μέλλον, πάντα κοντά σε σχολεία.
«Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν στο κομμάτι της ανακύκλωσης στον Δήμο Πειραιά, ωστόσο χαίρομαι που δίνουμε τη δυνατότητα στους δημότες να μπορούν να ανακυκλώνουν και να κερδίζουν» κατέληξε.
athina984.gr
 
Top