Το master plan του ΟΛΠ  βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε  ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Κουβέλη.

Ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε πως προσεγγίζει θετικά το αναπτυξιακό πρόγραμμα που αφορά στα όρια του δήμου Πειραιά, εκφράζοντας ωστόσο την αντίθεσή του στη δημιουργία μεγάλου εμπορικού κέντρου (mall) εντός της λιμενικής ζώνης.

Επιπλέον, εξέφρασε την αντίθεσή του ως προς το ύψος των κτηρίων και τα αναφερόμενα των 55 μέτρων σε συγκεκριμένες ζώνες, λέγοντας πως, τουλάχιστον για το τμήμα του λιμανιού που αφορά στον δήμο Πειραιά, θα πρέπει τα ύψη να συμμορφώνονται με τον πολεοδομικό κανονισμό του δήμου, έτσι ώστε να είναι σε αρμονία οι όποιες λιμενικές εγκαταστάσεις με τα κτήρια του δήμου και το περιβάλλον.

Ο κ. Μώραλης παρέδωσε στον υπουργό την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Ιουλίου, που αφορά στο επιχειρησιακό σχέδιο του Ο.Λ.Π., ενώ συζητήθηκε το αντισταθμιστικό όφελος που λαμβάνει για πρώτη φορά ο δήμος Πειραιά από τον Ο.Λ.Π., για την επιβάρυνση που δέχεται η πόλη από τη λειτουργία του λιμανιού.

Επιπλέον, ο κ. Μώραλης έθεσε στον κ. Κουβέλη το θέμα της δημιουργίας προβλήτας για την κρουαζιέρα στην Πειραϊκή - η οποία περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές επενδύσεις του αναπτυξιακού σχεδίου -, εκφράζοντας την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν έχει υποβληθεί περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή μελέτη, όπως έχει ζητηθεί από τον δήμο Πειραιά με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να μπορεί να γίνει μια εμπεριστατωμένη αξιολόγηση της συγκεκριμένης, υποχρεωτικής από τη σύμβαση παραχώρησης, επένδυσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 
Top