Σε «Φιλικό Ανταγωνισμό» μεταξύ των κκ. Γιάννη Μώραλη και Βασίλη Κορκίδη  από ότι φαίνεται θα εξελιχθούν οι προσεχείς δημοτικές εκλογές στον Πειραιά.

Και ναι μεν, ο μεγαλομέτοχος της «ΠΑΕ Ολυμπιακός» Βαγγέλης Μαρινάκης ανακοίνωσε προχθές ότι θα στηρίξει τη δημοτική παράταξη του σημερινού Δημάρχου Γιαννη Μώραλη, αλλά από την άλλη πλευρά όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει το πολεμικό κλίμα, που υπήρξε στο παρελθόν με το ψηφοδέλτιο που θα στηρίξει η επίσημη ΝΔ.

 Εδώ και 14 μέρες έχει υπάρξει συναντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον προεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη. Στη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε ότι ο κ. Κορκίδης θα κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, με τη στήριξη της ΝΔ.

Πριν την τελική αυτή συνάντηση, ό κ. Κορκίδης είχε κάνει σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων με τους πιο σημαντικούς παράγοντες του Πειραιώς. Με πρώτο τον μεγαλομέτοχο της «ΠΑΕ Ολυμπιακός» κ. Β. Μαρινάκη.

Κατά τη συνάντηση αυτή ο κ. Κορκίδης ανακοίνωσε τη προθεση του για να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά. Από την πλευρά του ο κ. Μαρινάκης δεν εναντιώθηκε, αλλά υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να εγκαταλείψει το ψηφοδέλτιο του κ Γιάννη Μώραλη. Προσθέτοντας ότι θα στηρίξει και πάλι τον συνδυασμό του σημερινού Δημάρχου.

Και από τις δύο πλευρές, όμως, συμφωνήθηκε ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο ψηφοδελτίων να είναι «Φιλικός». Δηλαδή να μην υπάρξει το πολεμικό κλίμα που υπήρξε στο παρελθόν με το ψηφοδέλτιο του παλαιου Δημάρχου Β. Μιχαλολιάκου.

Άλλωστε, αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, εύκολα οδηγείται στο συμπέρασμα ότι οι δύο δημοτικοί συνδυασμοί θα συνεργαστούν μετά τις εκλογές στο Δήμο Πειραιά, όποιος και να εκλεγεί Δήμαρχος...

Με πληροφορίες  από europost.gr
 
Top